Ο "Αττικός" δημιουργήθηκε το 1972 από τους Ευθύμιο και Ελένη Γεροντή, γνωστό στέκι της εποχής με το όνομα "Greek House". H γευστική πορεία συνεχίστηκε από τον Βασίλη Γεροντή ενώ η υποδοχή γίνεται από την οικοδέσποινα της επιχείρησης Μίνα.


Με γνώμονα το αίσθημα της οικογενειακής ατμόσφαιρας και το φιλόξενο περιβάλλον, σκοπός της επιχείρησης όλα αυτά τα χρόνια είναι να ευχαριστεί τον κόσμο που την τιμάει με την παρουσία του. Χωρισμένο στο κομψό εσωτερικό και την ειδυλλιακή βεράντα, προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης. Στον πρώτο κυριαρχεί η προσεγμένη διακόσμηση, η ζεστασιά του αναμμένου τζακιού και η ηρεμία του κήπου, στο παράθυρο που θυμίζει πίνακα.

Ο καλοκαρινός χώρος βρίσκεται σε προνομιακή θέση, όπου μπορεί κανείς να χαθεί στη μαγευτική θέα του Παρθενώνα, το Ηρώδειο, το αστεροσκοπείο Αθηνών και το λόφο του Φιλοπάππου. Ιδανικό περιβάλλον για να συνδιάσετε φαγητό με θέα τις ημέρες του καλοκαιριού. Η κουζίνα του εστιατορίου περιλαμβάνει ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα παρασκευασμένα με φροντίδα και αγνά υλικά. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ!

Γαριβάλδη 7, Αθήνα, τηλ. 210 9215256, Καθημερινά 12.00 - 00.00, www.ghattikos.gr