Όπως υπονοεί το όνοµά του, σε αυτό το εστιατόριο στο Κολωνάκι, που «υπηρετεί» µε συνέπεια εδώ και 20 χρόνια την τάση επιστροφής στις απλές και µεστές γεύσεις, θα νιώσουµε αµέσως οικεία.

Αυτό οφείλεται τόσο στον χώρο, που µας καλωσορίζει σαν σπίτι γαλλικής εξοχής, ντυµένο στα χρώµατα της ώχρας και της σοµόν πατίνας, µε διακοσµητικές πινελιές των ιδιοκτητών, όσο και στο µενού, µια σύγχρονη ερµηνεία της ελληνικής κουζίνας µε πιάτα ελάχιστα πειραγµένα, που χαρακτηρίζεται από µια αφοπλιστική απλότητα, σπιτίσια νοστιµιά, χωρίς γαστρονοµικές φανφάρες και εντυπωσιασµούς.

Παράλληλα, µε διαχρονικές επιλογές, όπως η στριφτή γιαουρτόπιτα και τα ντολµαδάκια, κινούνται και οι προτάσεις ηµέρας µε καλοµαγειρεµένες ελληνικές, τυπικές συνταγές που γίνονται τη στιγµή της παραγγελίας από φρέσκες, άριστης ποιότητας, πρώτες ύλες.

Οινικά υποστηρίζεται από µια ικανοποιητική λίστα, ενώ τα επιδόρπιά του κερδίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το Οικείο τιµάται εδώ και πέντε συνεχόµενες χρονιές από τη Michelin µε το βραβείο Bib Gourmand για την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιµής.

Τip: Τις Κυριακές, κατά τους χειµερινούς µήνες, ένα ειδικό µενού αναβιώνει ένα παραδοσιακό κυριακάτικο τραπέζι (12:30-18:00). Πλέον διατίθεται και για franchising! Χώρος µη καπνιζόντων.

Από την Τίτη Βελοπούλου

Info: Καθηµερινά 12:30-00:00 & Παρ. - Σάβ. 12:30-01:00, Κυρ. 12:30-18:00. Από Σεπτέµβριο έως τέλη Μαΐου. Μέση τιμή κατ' άτομο: Από €20 €

Πλουτάρχου 15 & Αλωπεκής, Κολωνάκι, τηλ. 210 7259216