Δροσιά, μπίρες και μεζεδοφαγητά σε έναν καταπράσινο κήπο στο Χαλάνδρι. Η θέση Δυο βήματα από τον υπερσύγχρονο σταθμό του μετρό «Αγία Παρασκευή», σε μια ήσυχη γειτονιά που θυμίζει πως κάποτε το Χαλάνδρι ήταν η εξοχή της Αθήνας.
 
Η ατμόσφαιρα Ένα διατηρητέο του 1920 με τραπέζια σε έναν καταπράσινο κήπο με φοίνικες και έναν πελώριο ανεμόμυλο στη μέση.
 
Το φαγητό Σιγοπίνοντας μια Erdinger βαρέλι και μια εξαίσια καπνιστή Schlenkerla, ξεκινήσαμε το τσιμπολόγημα, που εξελίχθηκε σε κανονικό δείπνο. Το ταρτάρ ντομάτας με αντζούγιες και κάππαρη, που σερβίρεται με ψημένο ψωμί ολικής αλέσεως, ήταν μια εξαιρετική αρχή, ενώ χορταστική ήταν η σαλάτα με τα φρέσκα κηπευτικά, τη λιαστή ντομάτα και το χαλούμι σε φόρμα τορτίγιας. Το δυνατό σημείο, φυσικά, κάθε μπιραρίας είναι τα πιάτα με κρέας. Αποφεύγοντας τα κλασικά λουκάνικα, επιλέξαμε μια πανσέτα, που σιγοψήνεται στο φούρνο με τζίντζερ, λάιμ και μέλι, καθώς και το σουβλάκι από χοιρινό φιλέτο -σπεσιαλιτέ του μαγαζιού-, που σερβίρεται στην εντυπωσιακή όρθια σούβλα!
 
Ο λογαριασμός 25-30 ευρώ το άτομο (μαζί με τις μπίρες).
 
Η κάβα Υπάρχουν περίπου 40 διαφορετικές μπίρες σε μπουκάλι και 3 βαρελίσιες που σερβίρονται σε ποτήρι.
 
Επιπλέον πληροφορίες Η μπιραρία λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30 μ.μ. Η στάθμευση δεν είναι πρόβλημα, αφού η περιοχή είναι προς το παρόν αραιοκατοικημένη. Ωστόσο, το μετρό είναι καλή λύση, αφού ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής απέχει μόλις λίγα μέτρα. Το κάπνισμα στον κήπο φυσικά επιτρέπεται.

Αγίας Παρασκευής 110, Χαλάνδρι, 210-68.13.029.


Πηγή: gastronomosonline.gr