Λίγες εβδομάδες λειτουργίας είναι αρκετές για μιλούν οι Αθηναίοι για μία «ιδιαίτερη» και εντυπωσιακή αυλή, στη γειτονιά των Πετραλώνων. Στην οδό Αλκμήνης, ένα νέο και ατμοσφαιρικό bar, με artistic πινελιές, ζεστά χρώματα, προσεγμένες λεπτομέρειες και όνομα «Upupa Epops» (η επιστημονική ονομασία του τσαλαπετεινού) κάνει την εμφάνισή του και τρελαίνει και τους πιο απαιτητικούς, θυμίζοντας σκηνή από ελληνικές ταινίες.

Σε ένα χαμηλό, σύμπλεγμα σπιτιών της δεκαετίας του 1930 που έχει φιλοξενήσει από γανωματζίδικο μέχρι μπακάλικο και σπίτια, αναλαμβάνει δράση η βραβευμένη Μάρφη Μπαλή, η οποία μεγαλουργεί στην επτά μέτρων ξύλινη μπάρα συναντώντας όχι μόνο τους φανατικούς και εναλλακτικούς της συνοικίας αλλά και όσους αγαπούν τα signature κοκτέιλ. Στη δημιουργική παρέα της, βρίσκεται ο Ρένος Γραμμένος και ο Πέτρος Μανώχης ενώ τα σχέδια του μαγαζιού έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Πετράκης και τα εικαστικά η ζωγράφος Βίβιαν.

Το στοίχημα κερδίζει ο κατάλογος με ποτά από 6 ευρώ, premium μάρκες που για να είναι προσιτά σε όλους μπορούν να σερβιριστούν στην μισή ποσότητα άρα και στην μισή τιμή και κοκτέιλ με φρέσκα υλικά. Δοκιμάστε το θεϊκό spicy Liliko ‘i με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, Wray & Nephew και Skinos αλλά και το εντυπωσιακό Moroccan με ίχνη νικοτίνης, παλαιωμένο ρούμι, σιρόπι tobacco, λικέρ μαρασκίνο, γκρέιπφρουτ, bitters.

Βυθιστείτε σε ένα ταξίδι απόλαυσης με το Τhe long purple με σπιτικό παγωτό καϊμάκι, τζιν, νερό από άνθη πορτοκαλιάς, μέλι και λεμόνι αλλά και με την  παραλλαγή του Zombie  με μείγμα από ρούμι, φρέσκο ανανά, λάιμ, λικέρ μαρασκίνο, φαλέρνουμ και bitters.

Upupa Epops: Αλκμήνης 7 και Θεανούς, Κάτω Πετράλωνα, Tηλ.: 2121055214