Η μοντέρνα ταβέρνα καλά κρατεί... και ιδίως όταν η εποχή απαιτεί πιο οικονομικές λύσεις φαγητού. Αυτό είναι το παράδειγμα της Taverna στο Νέο Ψυχικό.

Ήρεμη γειτονιά, που τη γαλήνη της, αν και σε απόσταση αναπνοής από την Κηφισίας -απίστευτο-, ακολουθεί και το κοινό της που τρώει και συνομιλεί χαμηλόφωνα. Η μικρή βεράντα με το ξύλινο ντεκ φιλοξενεί τις παρέες που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό και το κρασί τους συντροφιά και με κάποιο τσιγάρο.

Άφθονο πράσινο ολόγυρα αγκαλιάζει τον μοντέρνο χώρο με την ανοιχτή κουζίνα. Λαδόκολλες πάνω στα τραπέζια και μικρά γλαστράκια με ασημόφυλλες ελιές δίνουν τον διακοσμητικό τόνο.

Εδώ η «συνταγή» είναι απλή. Το μενού προτείνει αρκετά πιάτα κλασικής σπιτικής προσέγγισης που θα καλύψουν την καθημερινή ανάγκη των εργαζομένων αλλά και όσων δεν πρόλαβαν να μαγειρέψουν σπίτι τους. Η σεφ  Άννα Σπαχίου δίνει ιδέες με οικείες γευστικές προτάσεις από την κουζίνα της μαμάς. Από τα ορεκτικά θα σας βάλουν σε πειρασμό η μελιτζανοσαλάτα με διακριτικό κάπνισμα και σκόρδο που θα τη συνοδεύσετε με τις ζεστές πίτες που έρχονται με το ψωμί. Η φέτα αναλαμβάνει λίγο πιο δημιουργικό ρόλο, περασμένη από το τηγάνι και ραντισμένη με σουσάμι και μέλι. Η πράσινη σαλάτα ήρθε δροσερή και το ψητό ταλαγάνι που τη συνόδευε της χάριζε γευστικούς πόντους.

Από τα κυρίως υπάρχουν πολλές προτάσεις, από φρικασέ πρασοσέλινο, μακαρόνια με κιμά μέχρι σουτζουκάκια, που ήρθαν σε χορταστική μερίδα με διακριτική την παρουσία του κύμινου. Από τη σχάρα, τα παϊδάκια κοτόπουλο ήταν όμορφα ψημένα, το ίδιο και η γενναιόδωρη μερίδα με τα μπιφτέκια γαλοπούλας.
Παρατήρησα ότι η κουζίνα έχει μια διακριτική κινητικότητα από το delivery που προφανώς καλύπτει τις ανάγκες των βορείων προαστίων. «Τα μεσημέρια είχαμε πολλούς εργαζόμενους που τιμούσαν το φαγητό μας.

Με λίγα λόγια η Taverna προσφέρει ένα καθημερινό φαγητό σε ένα μοντέρνο φιλικό περιβάλλον με λογικές τιμές.

TAVERNA
Περικλέους 7, Ν. Ψυχικό, 210 6716803