’’Οινοθήρα’’: για σαρδέλες και φρέσκα όστρακα

’’Οινοθήρα’’: για σαρδέλες και φρέσκα όστρακα

Ενα Σαββατόβραδο στην Καισαριανή. H περιοχή κρατά ακόμη κάτι από το παλιό της αίσθημα.

Η θέση Στην πλατεία πίσω από την εκκλησία, τραπεζάκια έξω ανάμεσα σε δένδρα, το καλοκαίρι και στην γωνία το μαγαζί για τον χειμώνα.

 

Η ατμόσφαιρα Απλή και φιλική με ανθρώπους της γειτονιάς και λάτρεις των θαλασσινών μεζέδων.

Το φαγητό Η Οινοθήκη είναι μεζεδοπωλείο-εστιατόριο με έμφαση στα ψαρικά. Πήραμε λοιπόν ψαρικά για τρεις ανθρώπους και αφήσαμε φαγητό καθώς οι μερίδες είναι μεγάλες: Σαρδέλες στα κάρβουνα σωστά ψημένες και φιλεταρισμένες. Δεν είχε γυαλιστερές και πήραμε κυδώνια ευμεγέθη και φρέσκα. Το χταποδάκι με το μόνιμο πρόβλημα προβρασμένο αλλά ΟΚ. Η ταραμοσαλάτα αρκετά ψωμένια για τα γούστα μου αντιθέτως η μεγάλη φρέσκια σαλάτα δροσερή και με πολλά μυρωδικά. Οι υπόλοιποι μεζέδες συμπαθητικοί. Ηπιαμε κρασί χύμα (ροδίτης, όχι κακό) και μπύρα. Το σέρβις μέτριο από πλευράς ταχύτητος ευγενικό όμως και εξυπηρετικό.

Ο λογαριασμός Λογικός για θαλασσινά 53 ευρώ οι 3 μας δηλαδή 17,5 ευρώ το άτομο περίπου.

Η κάβα Η κάβα ιδιαιτέρως περιορισμένη 2-3 εμφιαλωμένα κρασιά μόνο μεταξύ των οποίων 1 καλό σαντορινιό λευκό.

Επιπλέον πληροφορίες Ωρες λειτουργίας 12.30 μ.μ. - 12.30 π.μ. 

Οινοθήρα, Εθν. Μακαρίου 13 και Χρ. Σμύρνης, Πλατεία Καισαριανής, Τ/210-72.58.428

Πηγή: .gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο