Ένα γλυκοπωλείο που κατάφερε να γίνει το πιο γλυκό στέκι της Αθήνας!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα µικρό κοριτσάκι, η Νάνσυ, που είχε µια ιδιαίτερη... αδυναµία στα γλυκά! Όχι όµως να τα τρώει, αλλά να τα φτιάχνει... Από εκείνη την εποχή κρατάει ζωντανές τις µνήµες από τη γιαγιά την Πολίτισσα, να µαγειρεύει, πάντα περιποιηµένη, για τους µουσαφίρηδες... Μπορεί αργότερα να σπούδασε ιταλική φιλολογία και να έφυγε για τη Ρώµη, όµως το µεγάλο της πάθος για τη ζαχαροπλαστική δεν το πρόδωσε ποτέ!

Η επαγγελµατική ενασχόλησή της ξεκίνησε τελικά το 1996 και κατάφερε σύντοµα να κάνει όλη την Αθήνα να µιλάει για τα γλυκά της! Μαζί µε τον Σεραφείµ -σύντροφο στη ζωή και «µέντορά» της- άνοιξαν τα φτερά τους, έφυγαν από την οικογενειακή επιχείρηση και δηµιούργησαν τον περασµένο Φεβρουάριο το Σερµπετόσπιτο της Νάνσυς, ένα κουκλίστικο γλυκοπωλείο στην καρδιά του Ψυρρή!

Σε αυτό το γωνιακό νεοκλασικό µε τις ρετρό πινελιές και ατµόσφαιρα άλλης εποχής, αλλά και τραπεζάκια έξω στην πλατεία για τις λιακάδες, έρχονται από όλα τα µέρη της Αθήνας για να γευτούν τις φηµισµένες συνταγές της αλλά και να γνωρίσουν τους υπέροχους οικοδεσπότες! Μπισκοτόπιτα µε σαφράν, σαραγλί, το «Πάµε Πακέτο» (µε βάση µωσαϊκό και κρέµα πραλίνας), το «Δάσος του Σέργουντ», το «γλυκό της αγάπης», πάστα φλώρα, εκµέκ πολίτικο, φραουλόπιτα, προφιτερόλ (σε ταψί, παρακαλώ!), χαλβάς σαµπάχ, κιουνεφέ µε βουβαλίσια κρέµα και πόσα άλλα... δεν µας αφήνουν να αντισταθούµε στις ευωδιές τους!

Ειδικά έτσι όπως προσγειώνονται µπροστά µας σε πληθωρικές µερίδες, ενώ συνοδεύονται από ολόφρεσκο, µαστιχωτό παγωτό καϊµάκι! Πάνω από 40 σπιτικές συνταγές µε εξαιρετικές πρώτες ύλες (τις καλύτερες της αγοράς) και πόσες ακόµα που περιµένουν να βγουν από το... «συρτάρι» της Νάνσυς, η οποία διαρκώς πειραµατίζεται µε νέες γεύσεις! Αυτή η κουκλίστικη και ζεστή γωνιά σε προδιαθέτει να αράξεις και να αφεθείς στις µικρές καθηµερινές απολαύσεις...

Πίνοντας µια αυθεντική σµυρνέικη λεµονάδα και ένα γλυκόπιοτο ρακόµελο ή ένα οινόµελο, εδώ θα νιώσετε αµέσως φιλοξενούµενοι! Τip: Ακόµη κι αν χρειαστεί να περιµένετε λίγο για τραπέζι, αξίζει τον κόπο!

Πλ.. Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Ψυρρή, τηλ. 210 32 11 323. Καθηµερινά από τις 09:00-όσο πάει.