Εκεί ανάμεσα στα μαγαζιά με ασιατική κουζίνα της οδού Νίκης ξεπροβάλλει ένα μικρό ρεστοράν, με γεύσεις μεσογειακές, λίγο... γκουρμέ και ένα όνομα που θυμίζει κάτι από Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα και κάτι... εξωτικό: Μακάλο.

Το Μακάλο στη Φλώρινα είναι ένας χυλός, μια αλευρόσαλτσα που παλιά ετοίμαζαν για να συνοδεύουν τα τηγανητά ψάρια ή τους κεφτέδες. Επίσης, το μακάλο είναι μια λέξη που υπάρχει στις αφρικανικές διαλέκτους και σημαίνει «έκπληξη-θαύμα». Αυτό που αφορά τους περισσότερους, όμως, είναι ότι «Μακάλο» επέλεξαν να ονομάσουν οι ιδιοκτήτες του, ένα μικρό all day restaurant της οδού Νίκης που κάνει πάταγο γιατί προσφέρει ένα εξαιρετικό συνδυαμό: Εξυπνα, ιδιαίτερα, γκουρμέ αλλά ταυτόχρονα απλά πιάτα, σε χαμηλές τιμές.

Στο Μακάλο μπορεί να κάνει κανείς μια στάση για μια σούπα, τώρα το χειμώνα, ή μια χορταστική σαλάτα συνοδεύοντας το ποτό του ή το κοκτέιλ του. Επίσης ταλιατέλες που φτιάχνονται επί τόπου και... από την αρχή, καθώς μια από τις βασικές αρχές του μαγαζιού είναι να φτιάχνονται όλα ακριβώς έτσι: Από την αρχή. Τίποτα προβρασμένο ή έτοιμο δεν χωρά στην κουζίνα του Μακάλο. Το πιάτο που κάνει θραύση, όμως, είναι το κοτόπουλο σε σάλτσα μαυροδάφνης και soy sauce με μανέστρα.

Ενα από τα συν του μαγαζιού ότι ο κατάλαγος ανανεώνεται τακτικά και δημιουργείται με βάση τα υλικά της εποχής, ενώ σίγουρα ένα από τα θετικότερα το γεγονός ότι όλες οι τιμές στον κατάλογο κυμαίνονται από πέντε ως 12 ευρώ.

Μακάλο: Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ. 697 218 2554