Μια γλυκιά γωνιά, το Πορτατίφ... άναψε στη Σίνα, στο Κολωνάκι, φέρνοντας αέρα γαλλικού bistro και µυρωδιές από φρεσκοψηµένα γλυκίσµατα. Πίσω από αυτό βρίσκεται ο patissier Τάσος Λύτρας, που, αν και µόλις 24 χρόνων, έχει µεγάλη εµπειρία.

Ο υπέροχος χώρος, όπου δεσπόζει το open παρασκευαστήριό του, διακρίνεται για το ροµαντικό στυλ και την αίσθηση σπιτιού που αποπνέει, µε τα κλασικά σερβίτσια, τα vintage έπιπλα και την ανάλογη διακόσµηση σε παλ χρώµατα. Πολλοί είναι αυτοί που προτιµούν το πατάρι, ενώ µε καλό καιρό ο έξω χώρος θυµίζει παλιά αθηναϊκή αυλή!

Η έµφαση εδώ δίνεται στην ποιότητα, µε φρεσκοκοµµένο καφέ, ψαγµένο τσάι, αυθεντική σοκολάτα ρόφηµα (δοκιµάστε αυτή µε την κανέλα και το πορτοκάλι ή την πραλίνα φουντουκιού), αλλά και λαχταριστά χειροποίητα γλυκίσµατα για να τα συνοδεύσουν...

Μεγάλη ποικιλία σε τάρτες, φρέσκα κρουασάν (τα γεµίζει εκείνη την ώρα µε σοκολάτα, bueno ή κρέµα), αφράτα τσουρεκάκια, µηλόπιτα, cheesecake, µας κλείνουν πονηρά το µάτι, καθώς είναι δύσκολο να αντισταθούµε στις γαργαλιστικές ευωδιές τους!

Για τη µεσηµεριανή λιγούρα προτιµήστε µια quiche ή µια χειροποίητη στριφτή τυρόπιτα µε ένα ποτήρι καλό κρασί. Tip: Μη χάσετε το brunch τις Κυριακές αλλά και τις piano lounge nights, δύο φορές το µήνα, µε live πιάνο και ιδιαίτερα cocktails! Και πακέτο.

Σίνα 21, Κολωνάκι, Τ. 210 3621866, καθηµερινά 09:00-23:00 & Κυρ. από τις 09:30