Ο Μένιος Στεργίου είναι γέννημα θρέμμα Παγκρατιώτης, από εκείνους που μεγάλωσαν με το φραπέ του θρυλικού Λέντζου. «Το Κάτω Παγκράτι ήταν ανέκαθεν μια καλή, αστική περιοχή με χαρακτήρα. Η γειτονιά του Παγκρατίου είχε γνωρίσει την καμπή της για παραπάνω από μια δεκαετία. Από το 1995 μέχρι το 2010 είχε χάσει την ταυτότητά του εξαιτίας των mainstream μαγαζιών που είχαν κατακλύσει την Υμηττού. Στην Αρχελάου δεν υπήρχαν εστιατόρια και μπαρ όταν ανοίξαμε το 2010 το «Τρίγωνο». Ήμασταν οι πρώτοι που το τολμήσαμε. Το ζητούσαν οι παλιοί Παγκρατιώτες το μαγαζί. Θυμάμαι εγώ περνούσα τα μαθητικά μου χρόνια στο καφενείο “Ο Πέτρος”.

Το «Τρίγωνο» θυμίζει εύκολα γαλλικό μπιστρό, είναι κάτι μεταξύ καφενείου, μεζεδοπωλείου και μπαρ. Είναι μονίμως γεμάτο, από τις πρωινές ώρες που πίνουν τον καφέ τους οι γειτόνισσες μετά τα ψώνια τους μέχρι το βράδυ που καλλιτέχνες μαζεύονται για ένα τσιπουράκι μετά τις πρόβες στο θέατρο Skrow. Σερβίρουμε πιάτα ημέρας, έχουμε γύρω στις δέκα προτάσεις καθημερινά, στο μενού μας υπάρχουν σαλάτες, τάρτες και ποικιλίες. Ο ντάκος με την ξυνομυζήθρα είναι το σήμα κατατεθέν μας. Δεν μαζεύει συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ το “Τρίγωνο” κι αυτό είναι το μυστικό του. Βλέπεις να κάθονται σε διπλανά τραπεζάκια μια παρέα συνταξιούχων 70 ετών με χίπστερ τριαντάρηδες και καταλήγουν να πιάνουν κουβέντα και να αστειεύονται παρέα. Για τις γειτόνισσες είμαστε το δεύτερο σπίτι τους. Εχουμε πελάτες από τις πρεσβείες και τα ιδρύματα ερευνών.

Το Κάτω Παγκράτι έχει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε καθημερινά εργένηδες και οικογένειες να ψάχνουν σπίτι, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί η περιοχή έχει τσιμπημένα ενοίκια. Έχουμε πάρα πολλούς τουρίστες πελάτες. Μας βρίσκουν τυχαία μετά την επίσκεψή τους στο Καλλιμάρμαρο. Ιάπωνες, Αμερικάνοι, Κινέζοι. Γιατί γνωρίζει άνθηση το Παγκράτι; Δεν είναι μαζικό, το προτιμούν για έξοδο όσοι θέλουν να αποφύγουν τη βαβούρα, εκείνοι που ψάχνουν τα παρεΐστικα, οικογενειακά στέκια. Κυρίως, έχει φιλικές τιμές. Στο “Τρίγωνο” δυο καραφάκια ρακί και μια ποικιλία για δύο άτομα κοστίζουν 15 ευρώ. Δεν έχουμε αλλάξει τον κατάλογο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θέλουμε χαρούμενους πελάτες». Της Ζωής Δημητρίου