Ένα εντελώς νέο και πρωτότυπο concept ιταλικής κουζίνας... θα γίνει το στέκι μας και φέτος το Καλοκαίρι στο Γκάζι. Είναι το μοναδικό μαγαζί που με έναν ευρηματικό τρόπο έχε καταφέρει να συνδυάσει στον ίδιο χώρο πιτσαρία κι ένα μπαρ με πρωτότυπα κοκτέιλ. Ο Gigio Palazzo (εξ Ιταλίας και ιδιοκτήτης δύο πολυβραβευμένων ιταλικών εστιατορίων στο Μανχάταν) κι ο Χρήστος Φασσέας (πολύπειρος σεφ με ειδίκευση στην ιταλική κουζίνα κι εμπειρίες από τις κουζίνες πολλών εστιατορίων του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και το περιβόητο αγγλικό Fat Duck του «πολύ» Μπλούμενταλ) έστησαν ένα μαγαζί βασισμένο στις καλές πρώτες ύλες. Από τον λιτό και μικρό σχετικά κατάλογο λείπουν τελείως τα τηγανητά.  Στην ανοιχτή κουζίνα, οι δυο ιταλοί σεφ σου σερβίρουν σαλάτα με γκοργκοντζόλα, αποξηραμένα cranberries, καρύδια, βελγικό αντίβ και λόλα, ενώ στη συνέχεια μερικές από τις πίτσες που φτιάχνονται με ζύμη που αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά αλεύρια κι ωριμάζει για τρεις ημέρες. Τα ξύλα που χρησιμοποιούνται στον ξυλόφουρνο είναι ρίζες ελιάς μεγάλης ηλικίας, κάτι που προσφέρει στην πίτσα ιδιαίτερο, μοναδικό άρωμα και γεύση.



Info:
Matilde Pizza Bar, Κωνσταντινουπόλεως 44
Τηλ. 210-3411878
Καθημερινά 08:00-01:00, Κλειστά Δευτέρα



Πηγή: athensmagazine.gr