Το «Pala» θα ανοίξει σε λίγο καιρό τις πόρτες του με προτάσεις για όλες τις ώρες και την pizza alla pala στο επίκεντρο.

Μια υγιεινή, καθημερινή και περιβαλλοντικά ανήσυχη άφιξη ονόματι «Pala» ετοιμάζουν ο Λουκάς Παπασπύρου (βλ. «Σπίτι» στη Φιλοθέη και «Ο Φούρνος του Γεράσιμου» στη Μύκονο ) και οι συνεργάτες του στο ισόγειο του Πύργου Αθηνών. 

Το όνομα του χώρου παραπέμπει στο φτυάρι με το οποίο φουρνίζεται η πίτσα και όντως ηpizza alla pala σε διαφορετικές εκδοχές, πολλές από τις οποίες και χορτοφαγικές, θα έχει κεντρικό ρόλο. Η ζύμη της, με αλεύρι σιταριού, σόγιας και ρυζιού, που θα «ξεκουράζεται» από 24 έως 72 ώρες για να εμφανιστεί ελαφριά, κυψελωτή κι ευκολόπεπτη, θα γίνεται επίσης focaccini, calzone και ψωμάκι για σάντουιτς.

Το concept συμπληρώνουν σαλάτες με superfoods, μαγειρευτά ημέρας (όπως γεμιστά, κανελόνια, λαζάνια κ.ά. ) καθώς και κρουασάν, muffins, κέικ καρότου, καφές και φρέσκοι αποτοξινωτικοί χυμοί. Θα μπορείς να καθίσεις σε κάποια από τα τραπέζια ή τα πάσα, να τα πάρεις μαζί σου ή να τα παραγγείλεις τηλεφωνικά. Όλα τα σκεύη σερβιρίσματος θα είναι ανακυκλώσιμα, ενώ έξω θα υπάρχουν ειδικές θέσεις για τη στάθμευση των ποδηλάτων^ το «Pala», το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στα μέσα Μαΐου, έχει «πράσινη» λογική. Από την Άντζελα Σταματιάδου

Λεωφ. Μεσογείων 2-4 & Σινώπης, Πύργος Αθηνών

athinorama.gr