Το αυθεντικότερο  ινδικό των Αθηνών βρίσκεται στα Εξάρχεια, στην Μεσολογγίου. Τρώγοντας θα παρατηρείς τους νεολαίους που βολτάρουν στο μεγάλο πεζόδρομο. Ο μπαρμπα-Τζωρτζ κάλυψε ένα γευστικό κενό στην καρδιά των Εξαρχείων, σερβίροντας μη «εξευγενισμένα» καυτερά φαγητά στα λιγοστά του τραπεζάκια. Η κουζίνα είναι ανοιχτή -για να βλέπεις την προετοιμασία των πιάτων- και ο μάγειρας Ινδός. Θεωρείται από τους γνώστες το αυθεντικότερο, ίσως, ινδικό εστιατόριο στην Αθήνα.

Για ξεκίνημα, δοκιμάστε τα πεντανόστιμα σαμόσας, δύο τηγανητά πιτάκια με λαχανικά, κρέας και μπαχαρικά και τις περίφημες πίτες ναάν, που έρχονται ψημένες στον αυθεντικό φούρνο ταντούρι, το καμάρι του μαγαζιού - παραγγελία κατευθείαν από την Ινδία. Για κυρίως, επιλέξτε tikka masala (μπουκιές κοτόπουλου μαριναρισμένες σε μπαχαρικά και γιαούρτι, κάτω από ένα στρώμα ήπιας σάλτσας ντομάτας με κόλιανδρο) και ένα μοσχάρι curry madras (πολύ καυτερό, με μπόλικο τσίλι). Και τα δύο πιάτα συνοδεύονται με ρύζι, το οποίο εξισορροπεί την υπερβολική αψάδα.

Ο λογαριασμός 15 - 20 ευρώ το άτομο, συνοδεία μπίρας.

Ο μπαρμπα-Τζωρτζ ανοίγει το καλοκαίρι στις 5 και κλείνει στις 2 το βράδυ. Θα είναι κλειστό 15-25 Αυγούστου, όταν τα Εξάρχεια θα ηρεμούν και η Αθήνα θα είναι άδεια.

Μεσολογγίου 4, Εξάρχεια, τηλ.: 210-38.26.505.

Πηγή: gastronomos.gr