Ψαρομεζέδες περιωπής σε μια όμορφη ταβέρνα στις Τζιτζιφιές.

Λίγα στενά πριν από τη λεωφόρο Ποσειδώνος στις Τζιτζιφιές. Κατεβαίνοντας τη Θησέως στρίβουμε δεξιά στο 310, το βλέπουμε αμέσως. Μέσα, ωραία ξύλινα έπιπλα, τραπεζοκαθίσματα σε υπόλευκο χρώμα και στους τοίχους φωτογραφίες από το χωριό Άργουρα στη νότια Εύβοια, απ’ όπου πήρε και το όνομά της η ταβέρνα. Ο εξωτερικός χώρος, γεμάτος λουλούδια, θυμίζει αυλή σπιτιού. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα μαγαζί που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία και άνετα.

 Μια ταβέρνα που έχει ψάρια αλλά δεν καταφεύγει στην εύκολη λύση του τηγανητού σίγουρα κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Όπως, για παράδειγμα, το ζελέ από ψαρόσουπα που προσφέρουν για το καλωσόρισμα. Στο μενού δεν θα βρείτε τα ακριβά ψάρια που ανεβάζουν το λογαριασμό, αλλά κυρίως μικρά, ταπεινά ψαράκια (βλ. σαρδέλες), που είναι γευστικά, θρεπτικά και πολύ προσιτά στις τιμές. Τις παραγγελίες παίρνει ο Νίκος Μιχαήλ, σεφ και ιδιοκτήτης, που θα σας «ξεναγήσει» με χαρά στους γευστικούς ορίζοντες της κουζίνας του.

Ο λογαριασμός Περίπου 25-30 ευρώ το άτομο.

 Ανοιχτά κάθε βράδυ Δευτέρα-Σάββατο. Σάββατο και μεσημέρι, Κυριακές μόνο μεσημέρι. Το πάρκινγκ στην περιοχή δυσκολεύει κάπως τις ημέρες αιχμής.

Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ.: 217-71.73.200.Πηγή: gastronomos