Με παρουσία σε όλους τους οδηγούς που έχουν γραφτεί για τη Ρόδο και αναφορά στους New York Times, ο Μαυρίκος είναι γνωστός τοις πάσι. Η οικογένεια βρίσκεται στην εστίαση από το 1912, κληρονομική μαγειρική από τον παππού τους, ο οποίος διατηρούσε ένα μπιστρό στη Μασσαλία στις αρχές του αιώνα.

Κρατούν ζωντανά τα παραδοσιακά στοιχεία της τοπικής γαστρονομίας, συνδυάζοντάς τα με μοντέρνες μαγειρικές, και δίνουν έμφαση στα θαλασσινά. Στην ταραμοσαλάτα βάζουν κίτρινη κολοκύθα και μαγειρεύουν το πλιγούρι με κιμά χταποδιού και μοσχοκάρυδο ενώ το καλαμάρι το κάνουν σοτέ με παντζάρι και σαφράν.

Το φαγητό τους έχει μια αρχοντιά και την ευγένεια που έχουν οι ίδιοι. Προτιμήστε κρασί από τα τοπικά οινοποιεία, σε πολύ καλή τιμολόγηση. Περί τα 25 €/άτομο, χωρίς κρασί. Από την Νένα Δημητρίου.

Ο Μαυρίκος, Λίνδος, Τ/ 22440-31.232. Ανοιχτά 12.00-23.00.

kathimerini.gr