Μία βραδιά στο νέο πολυχώρο... που έστησαν μια αρχιτέκτονας, ένας πολιτικός μηχανικός κι ένας ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, αναδιαμορφώνοντας ένα διατηρητέο κτίριο στην Αχαρνών, είναι αισιόδοξο φιξάκι – ρεαλιστικο-οραματικό. Προσπερνώντας τα κοσμήματα, τα ρούχα και τα έργα των καλλιτεχνών των πάνω ορόφων του «Parapera» για χάρη των «εκθεμάτων» του εστιατορίου της αυλής: γλάστρες και παρτέρια με μυριστικά, κοινό-δημογραφικό φαινόμενο (ράστα και μπλούζες Ramones, παππούδες και γιαγιάδες, γείτονες κάθε ηλικίας), ένα μεγάλο τραπέζι φτιαγμένο από μια παλιά κάσα του σπιτιού και… βρακιά με στάμπες κρεμασμένα πάνω από το κεφάλι σου – υπεύθυνοι για την εφήμερη «μπουγάδα» οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας (τα τύπωναν επιτόπου και τα πουλούσαν).

Και παράλληλα με όλα αυτά, μωσαϊκό χταποδιού με ξίδι βατόμουρου με € 4, συμπαθής σαλάτα κοτόπουλου καπνιστού με τσάι του βουνού, σάλτσα γιαουρτιού με μαραθόριζα και πορτοκάλι με € 6, μοσχάρι σε στιλ pizzaiollo με πλιγούρι € 8 και λιγκουίνι με σαρδέλες, ελαφριά σάλτσα ντομάτας και σταφίδες με € 6. Δεν θα ψάξω λόγους να γκρινιάξω περί ισορροπιών και λεπτομερειών.

Τα μακαρόνια ήταν al dente, τα πιάτα είναι απλά, αλλά όχι απλοϊκά, ευχάριστα και η σχέση ποιότητας-τιμής φοβερή. Τα παραπάνω, μαζί με μισό κιλό Μοσχοφίλερο (σε κολονάτο ποτήρι), κοστίζουν € 30. Το ότι εδώ αισθάνεσαι πως λειτουργείς χωρίς μηχανικό κουρδιστήρι αδυνατώ να το κοστολογήσω.


Αχαρνών 61 και Φερρών, Πλ. Βικτωρίας, 2108214520. Τιμή: € 12-16


Πηγή: athinorama.gr