Το ντεκόρ υιοθετεί μια μοντέρνα λογική, αλλά... η αίσθηση που εισπράττεις θυμίζει περισσότερο cafe-bar

Το ωραίο σήμα κατατεθέν του, το ψαροκόκαλο πιασμένο στο αγκίστρι του «Fish Academy», σε προσθαλασσώνει με πολύ νόστιμο τρόπο. Μια μπουκιά από το καπνιστό σκουμπρί αρκεί για να σε κάνει να υποκύψεις στη μελωμένη του ιδιαιτερότητα, που τη δροσίζει το τραγανό κρεμμύδι δίπλα του. 

Με παρόμοιο τρόπο σερβίρονται και οι ψητές σαρδέλες με ντομάτα. Παρασυρθήκαμε σε ουζομεζέδες, αλλά υπάρχουν και άλλες πολύ ωραίες σπεσιαλιτέ στο μενού. Η πρωτότυπη μαγειρίτσα θαλασσινών παίρνει το κόκκινο χρώμα από την καραβίδα –όχι από την ντομάτα– και είναι έδεσμα έτσι όπως συνδυάζεται με όστρακα, μαρούλι, άνηθο και μπόλικο λεμόνι. 

Η φάβα Φενεού είναι κομψή, κρεμώδης και γήινα ντελικάτη, συνδυασμένη επιτυχημένα με φετούλες από λιαστές ντομάτες.

Στην ψαροσαλάτα, τον τόνο δίνει το ωραίο βραστό σαλάχι με την ξεχωριστή υφή του, αλλά πιστεύω ότι θα του ταίριαζαν περισσότερο βραστά χόρτα ή πράσα από ό,τι τα πράσινα σαλατικά. Η παέγια έχει το ωραίο ρουστίκ al dente του ισπανισμού και παίρνει νοστιμάδα από μια πολύ πυκνή σάλτσα με ντομάτα και σαφράν, η οποία δεν στερεί τη χάρη από την πληθώρα ζουμερών θαλασσινών (μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, καραβίδες, γαρίδες) που τη συνοδεύουν. 

Οι μικρές ταλιατέλες με καραβιδόψυχα, βέβαια, όντας πλαδαρές, δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένες. Κορυφαίο πιάτο τα χόρτα με μύδια και γαρίδες· πόσο απλό αλλά και πόσο πρωτότυπο με αυτήν την εκρηκτική συνύπαρξη χόρτα-ντομάτα-λεμόνι· και τα τρία ακούγονται τόσο σαν συγχορδία όσο και σαν ξεχωριστές νότες, με ταιριαστά από πάνω τα χυμώδη μύδια και τις γαρίδες.

Λεωφόρος Καλαμακίου 52, Άλιμος Τηλέφωνο: 9883530