Φρέσκα όστρακα, ψάρια αλλά και κρεατικά... σε ένα όμορφο παραθαλάσσιο εστιατόριο της Σύρου.

Στη δυτική πλευρά της Σύρου, πάνω στην παραλία Κινίου, πιάνεις τραπεζάκι με το Αιγαίο να απλώνεται μπροστά σου. Έτσι και σκύψεις λιγάκι, πλατσουρίζεις στη θάλασσα.

Ντυμένο στα λευκά και τα γαλάζια, με μοσχοβολιστές γλάστρες με ρίγανες και βασιλικά, το «Αλλού Γυαλού» είναι ανοιχτό από νωρίς. Με πετσέτα, μαγιό και περισσή όρεξη καταφθάνουν οι μεσημεριανοί πελάτες, ενώ πιο επίσημα ενδεδυμένοι όσοι επιλέγουν το μαγαζί για τη νυχτερινή τους έξοδο. Ο ιδιοκτήτης κ. Γιάννης Λιέας θα σας υποδεχτεί, θα σας προτείνει τα φρέσκα ψάρια και τα όστρακα ημέρας κι η Λίνα, η σύζυγός του, θα τα προετοιμάσει με εξαιρετική μαεστρία.

Οι πρώτες ύλες είναι καλοδιαλεγμένες και με τέχνη δουλεμένες. Εν γένει λίγα πιάτα με έχουν απογοητεύσει στις τόσες φορές που έχω επισκεφτεί το μαγαζί. Η ποικιλία σε σαλάτες δεν σε αφήνει να μονοτονήσεις, με πρώτη και καλύτερη την ομώνυμη, «Αλλού Γυαλού», με δροσερή, ψιλοκομμένη ρόκα, τραγανά παξιμαδάκια, ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και ντόπιο ξινοτύρι. Ωστόσο πολύ καλή είναι και η σαλάτα με τονάκι Αλοννήσου και τα βλήτα με σάλτσα αντζούγιας. Από ορεκτικά δοκιμάστε οπωσδήποτε το χούμους με αφράτη πιτούλα, τη μαϊντανοσαλάτα, τη μους ταραμά με αυγά βασιλικής ρέγγας και τις πατάτες με συριανό λουκάνικο μάραθου. Από θαλασσινά -όπου και το κέντρο βάρους του μενού- αξίζει να δοκιμάσετε την αχινομακαρονάδα ή τα ταλιολίνι με φρέσκα όστρακα, ενώ πολύ καλά είναι και τα μύδια αχνισμένα σε ρετσίνα και δεντρολίβανο. Εξίσου νόστιμα και όσα έχουμε δοκιμάσει από την γκάμα των κρεατικών και, ιδιαίτερα, τα τρυφερά μπριζολάκια με πατάτα ψητή και γαλοτύρι, το κρασάτο κοκοράκι και το -πιο χειμωνιάτικο-γουρουνόπουλο στο φούρνο με μικρές πατάτες.
 

Παραλία Κινίου, Σύρος, τηλ.: 22810-71.196


Πηγή: gastronomos.gr