Μια καλόγουστη εκδοχή μπακαλοταβέρνας στο κοσμοπολίτικο νησί.

Βρίσκεται στη γειτονιά της Λάκκας, μόλις 150 μ. από το σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων της χώρας της Μυκόνου.
Το εμπνευσμένο από μπακαλοταβέρνα όνομά του δίνει το πρώτο στοιχείο γι’ αυτό που συναντά κανείς στο εσωτερικό. Ράφια με προϊόντα, γνωστά λογότυπα, παλιές συσκευασίες και μια λαμπερή, κόκκινη ανοιχτή κουζίνα. Υπέροχα μωσαϊκά με ίδιο μοτίβο και στα σουπλά, ένα μεγάλο τραπέζι για μεγάλες παρέες και μικρότερα τραπεζάκια έξω, που ευτυχώς δεν τα χτυπά ο ήλιος... κατακούτελα.

Ελληνικό μενού με όσα θα ήθελε να δοκιμάσει ένας τουρίστας στο δημοφιλέστερο ελληνικό νησί. Ο κατάλογος είναι μικρός, με μια πρακτική κατηγοριοποίηση, ανά τιμή. Από ορεκτικά ταλαγάνι με μαρμελάδα, νόστιμο και καλοψημένο, ωραία καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα απαλή, ακριβώς όπως πρέπει, και κεφτεδάκια αφράτα, με μπόλικο κρεμμύδι και δυόσμο, προτού περάσουμε στα κυρίως πιάτα. Τα αρνίσια παϊδάκια με τραχανά και φρέσκια ρίγανη ήταν ένα πιάτο που, αν και ακούγεται κάπως χειμωνιάτικο,εξαφανίζεται αμέσως. Ισορροπημένο και ενδιαφέρον. Το αρνάκι φρικασέ καλομαγειρεμένο, με ιδανική οξύτητα και αρκετό ζουμάκι για να βουτήξεις το ζυμωτό ψωμί τους.

Ο λογαριασμός Περί τα 25 ευρώ το άτομο με χύμα κρασί.

Η κάβα Περί τα 25 ευρώ το άτομο με χύμα κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, για τους μήνες του καλοκαιριού και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Λάκκα Μυκόνου, τηλ.: 22890-78.121.


Πηγή: gastronomos