Mια νέα πρόταση στην κατηγορία του σουβλατζίδικου με ποιοτικές πρώτες ύλες και προσοχή στη λεπτομέρεια. Κινείστε επί της Αθηνών-Κορίνθου, περνάτε το Παλατάκι και κάνετε δεξιά στο φανάρι μετά τη Shell. Θα βρείτε το εστιατόριο σε μια άκρη της πλατείας του Δάσους Χαϊδαρίου.
Προσεγμένος χώρος, με έμφαση στο λευκό χρώμα. Η ψησταριά έχει εξοριστεί στα μετόπισθεν, αντίθετα με αντίστοιχα μαγαζιά στα οποία φιγουράρει μπροστά-μπροστά. Η διαρρύθμιση αυτή λειτουργεί μάλλον προς όφελος των πελατών, που δεν «μπαφιάζουν» από την τσίκνα του κρέατος. Η τζαμαρία γύρω-γύρω στη σάλα προσφέρει απρόσκοπτη θέα στην πλατεία. Το καλοκαίρι, θα πιάσετε τραπέζι στην ευρύχωρη βεράντα.

 Το μενού αποτελεί μια νέα πρόταση περί του φαγητού που πρέπει να σερβίρει ένα σουβλατζίδικο. Για παράδειγμα, σερβίρουν σουτζούκι και λουκάνικο από βουβαλίσιο κρέας, που είναι απίθανα στη γεύση και εντελώς ασυνήθιστα, ενώ απουσιάζει εντελώς ο γύρος και οι ψητές μπριζόλες. Ακόμη, διαθέτουν μόνο μικρές πίτες (με αυτές συνοδεύουν τα πιάτα) και όχι τις μεγάλες που συνήθως παραγεμίζουμε με κρεμμύδι, τζατζίκι κ.λπ. Η έμφαση στην επιλογή των πρώτων υλών είναι εμφανής. Δεν είναι τυχαίο ότι η φέτα δεν είναι ανώνυμη, αλλά αγοράζεται από «δικό» τους τυροκόμο στη Μεσσηνία, ενώ για τις τηγανητές πατάτες χρησιμοποιείται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η εμμονή στην καλή ποιότητα φαίνεται όμως στο χοιρινό καλαμάκι, που κόβουν οι ίδιοι, χρησιμοποιώντας και τμήμα από το ψαρονέφρι. Οσο για τα λιπάκια είναι λεπτά και λίγα, ίσα-ίσα να δώσουν γεύση. Το σουβλάκι κοτόπουλο είναι επίσης χειροποίητο και καλοψημένο τόσο ώστε να παραμένει ζουμερό. Μια εξαιρετική πρόταση για όσους αγαπούν τα καλά κρέατα και αναζητούν νέες γευστικές αποχρώσεις στα κλασικά ελληνικά εδέσματα όπως το σουβλάκι.

Ο λογαριασμός Στα 10 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Κρασί μόνο χύμα και συμπαθητικό. Σύντομα στη λίστα θα προστεθούν και 5-6 εμφιαλωμένα, όλα από τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από τις 5.30 το απόγευμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 12.30 το μεσημέρι.

Γεωργίου Παπανδρέου 51, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.: 210-58.15.126.


Πηγή: gastronomos.gr