Θαλασσινά ποιήματα στη Ζάκυνθο Πίσω από το Λιμεναρχείο, μέσα στο χώρο του λιμανιού της Ζακύνθου, η διακριτικά φωτισμένη ταμπέλα «Κόμης» μας δείχνει το δρόμο για το καλύτερο ψαροεστιατόριο του νησιού (με ιστορία 22 ετών).

Το παλιό χαμηλό σπιτάκι με τα κεραμίδια μοιάζει με απομεινάρι μιας άλλης εποχής, ενώ στα δεξιά υπάρχουν μια όμορφη, σκεπασμένη με καλάμια βεράντα και μια υπερυψωμενη εξέδρα, ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Στα τραπεζάκια με φόντο το πηγαινέλα των πλοίων Έλληνες και ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν τις τεράστιες, λιμπιστικές αστακομακαρονάδες, τα καβούρια και τα ολόφρεσκα, τέλεια ψημένα –σε αλάτι– ψάρια. Το πιο ιντριγκαδόρικο στοιχείο του μενού, ωστόσο, είναι τα σοφιστικέ πιάτα που παρουσιάζει ο κατάλογος ως ορεκτικά, ενώ πρόκειται για μικρά γευστικά ποιήματα, όπως οι παστελάτες σαρδέλες, παναρισμένες με σουσάμι και τηγανισμένες αιθέρια. Πιάτο με αξιώσεις είναι και το ψητό baby καλαμαράκι με ρόκα σοτέ κι ελαιόλαδο αρωματισμένο με δάφνη, ενώ το μεθυσμένο νεροκρέμμυδο, με σάλτσα από πιπεριές και σβησμένο με ούζο, αποτελεί «σοφό» φαγάκι – από αυτά τα αξεπέραστα της τοπικής cucina povera. Για το τέλος κρατήσαμε τη σαλάτα «Στοφάδες» καθώς τη λατρέψαμε: αντίδια, κατσαρό μαρούλι, γραβιέρα Ζακύνθου, αχλάδι, σταφίδες και σάλτσα πετιμεζιού. Μικρή η λίστα κρασιών, αλλά με καλές επιλογές. (Λιμάνι Ζακύνθου, 2695026915, μεσημέρι-βράδυ. Τιμή: € 20-32)


Πηγή: athinorama