Bistrot του κουτιού

Αν περάσεις από τη Μακρυγιάννη, το βλέμμα σου σίγουρα θα ξεχωρίσει το «Ήδιστον» ανάμεσα στις καφετέριες και τις τραντισιονέλ ταβέρνες. Ομολογουμένως το σημείο, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, την ήθελε μια ανάλογη εξελικτική/στιλιστική πινελιά, οπότε το άρτι αφιχθέν cafe-bistrot δεν δυσκολεύτηκε να κάνει φίλους. Εδώ κατσαρόλα και τηγάνι δεν βάζουν. Αλλά το πέστο, η πάπρικα και η τυροκαυτερή τους είναι σπιτικά, τα υλικά που χρησιμοποιούν στις σαλάτες, στα σάντουιτς και τα πιάτα τους τα έχουν αναζητήσει αρκετά (βλ. κριτσίνια αραβοσίτου κι ελιάς, θρούμπες από τη Θάσο, πολύ ωραία βουτήματα καφέ από τα Κύθηρα), τα γλυκά τους τα παίρνουν από τη Νανά Γιώτη και τα παγωτά τους από το Mucca της Νέας Ερυθραίας. Στα ράφια τους, δε, έχουν μερικά προϊόντα που μπορείς να πάρεις και για το σπίτι, όπως μέλι, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, ακόμη και βαλσαμέλαιο. Ένα μπουκάλι κρασί και μια ποικιλία τυριών ή αλλαντικών είναι καλή ιδέα και για τσιμπολόγημα μετά το Ηρώδειο  (Μακρυγιάννη 19-21, Κουκάκι, 2109219994)

Πηγή: athinorama.gr