Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να απομακρύνθη­καν... από τους περισσότερους συμμετέχοντες στο «MasterChef», αλλά η μαγειρική καριέρα μόλις άρχισε για δύο από αυτούς – και πάει τόσο καλά, που θα πρότεινα σε όποιον βρεθεί στο Ηράκλειο­ να επισκεφθεί το εστιατόριο «Swell» του ξενοδοχείου «Knossos Beach Bungalows and Suites».

Βρίσκεται στην περιοχή Χάνι Κοκκίνη, σε απόσταση 15 λεπτών από το αεροδρόμιο. Εκεί μαγειρεύει ο Μιχάλης Καλαβρυνός που βγήκε δεύτερος με sous chef τον τέταρτο του διαγωνισμού Γιάννη Μάργαρη. Η κουζίνα τους είναι σύγχρονη ελληνική, βασισμένη στα κρητικά προϊόντα.

Να πούμε επίσης ότι swell, ήτοι βωβό κύμα, πίσω από τους νεαρούς σεφ είναι ο δάσκαλός τους Λευτέρης Λαζάρου: έστησε τον κατάλογο και παρακολουθεί στενά το εστιατόριο, αποδεικνύοντας έτσι πως για να ευδοκιμήσει το consulting, εκτός από γερή ομάδα, χρειάζεται κι ο σεφ-αρχηγός να είναι πανταχού παρών.

Ευτυχώς για μας, ο Λαζάρου μπορεί να εντυπωσιάσει ακόμη και με ένα απλό κοτόπουλο, εφόσον το συνδυάζει με χλωροτύρι Κρήτης κι εκείνες τις φαρδιές, τηγανισμένες στο ελαιόλαδο πατάτες.

(Ξεν. «Knossos Beach», Χάνι Κοκκίνη, Ηράκλειο, 2810763083. Τιμή: € 23-38)


Πηγή: athinorama.gr