Ζωνιανός ο μάγειρας και Ανωγειανός ο ιδιοκτήτης Η μόδα της Κρητικής κουζίνας, τελικά μόνο μόδα δεν είναι. Τα εστιατόρια αυτού του τύπου δεν άνοιξαν για να ξανακλείσουν, μόλις περάσει η μπογιά τους. Συνεχίζουν να ανοίγουν και να αποδεικνύουν ότι η Κρητική κουζίνα αναγνωρίζεται ως βάση της ισορροπημένης διατροφής που μάλιστα δεν υπολείπεται σε νοστιμιά.

Περνώντας από την πολυσύχναστη οδό Περικλέους στο κέντρο του Χολαργού, αποκλείεται να μην προσέξει κανείς τη νέα γαστρονομική πρόταση, που αγγίζει τα όρια της «υπερπαραγωγής» και ακούει στο όνομα «Μπιφτεκάαατσι». Μπαίνοντας κανείς χάνεται στο μεγάλο χώρο της σάλας που αποτελείται από τον ημιυπαίθριο και τον εσωτερικό χώρο. Τα χρώματα γήινα και ζεστά, τα υλικά ξύλο, τούβλο και πάλι ξύλο.

Οι επιλογές στον κατάλογο πολλές. Από τα πρώτα δοκιμάστε κλασσικές Κρητικές γεύσεις, όπως το Σφακιανό σύγλινο με αυγά στραπατσάδα (€6,90) το οποίο έχει άρωμα μεσημεριού στην πλατεία του χωριού. Οι τηγανιτοί κολοκυθοανθοί με γέμιση τυροζούλη (€6,00), έχουν πρωτότυπη γεύση και είναι σωστά τηγανισμένοι, άνευ της ενοχλητικής τηγανισμένης λαδίλας.  Ευχάριστη έκπληξη  οι πατάτες χωριάτικες στο τηγάνι με στάκα (€3,40). Πατάτες χοντρά κομμένες, με τη φλούδα τους, ωραία τηγανισμένες και απογειωμένες από την υπέροχη στάκα που τις συνόδευε. Η απλότητα στο μεγαλείο της!

Τα κυρίως είναι μια αντάξια συνέχεια των πρώτων πιάτων. Πραγματικό ποίημα είναι η Ανωγειανή μακαρονάδα με ζωμό κρέατος και μυζήθρα (€6,50).

Το σέρβις γρήγορο και ευγενικό.

«Μπιφτεκάαατσι» Περικλέους 39, Χολαργός , Τηλ. 2106560680 


Πηγή: gourmed.gr