Σε μια όμορφη, «πράσινη» γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου... συντελέστηκε το «θαύμα» με το όνομα Μπουκιά-Μπουκιά, το οποίο αποδεικνύει πως η απλότητα μπορεί να είναι μεγαλειώδης.

Χώρος λιτός και προσιτός, χωρίς φανφάρες, το εστιατόριο Μπουκιά-Μπουκιά σου κάνει κλικ από την πρώτη στιγμή που εισέρχεσαι στο εσωτερικό του. Ξένες μουσικές, λευκά τραπεζομάντηλα, κάδρα «φορτωμένα» με μαγειρικά θέματα και μια μικρή περιποιημένη αυλή, φέρουν τη σφραγίδα της προσωπικής φροντίδας και προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στην ήδη οικεία ατμόσφαιρα. Η κάρτα του Μπουκιά-Μπουκιά, σύντομη και περιεκτική, περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ για όλα τα γούστα.

Στο εστιατόριο, τα ποιοτικά κρεατικά «συναγωνίζονται» σε προτιμήσεις τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά, όμως φαίνεται πως η πλάστιγγα γέρνει προς... το βυθό, με τα «ταξιδιάρικα» χτένια, τα στρείδια Γαλλίας, τις γλώσσες και τα καβούρια που φτάνουν από Σκωτία δύο φορές την εβδομάδα, να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Σε αυτό το παιχνίδι μπαίνουν και τα πολλά πιάτα ημέρας του  εστιατορίου Μπουκιά-Μπουκιά, τα οποία διαφοροποιούνται καθημερινά ανάλογα με τα διαθέσιμα «καλούδια»!

Όπως θα διαπιστώσετε, η chef τιμά υπέρ το δέον τις απλές πρώτες ύλες και τα βιολογικά προϊόντα, παρασκευάζοντας κορυφαία πιάτα, εξ ου και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2010. Τα σερβίτσια παίρνουν τη θέση τους πλάι στο εξαιρετικό κρασί, τα προσεγμένα πιάτα προσγειώνονται στο τραπέζι και η αποπλάνηση του ουρανίσκου ξεκινά μπουκιά-μπουκιά για τους «πιστούς» της γεύσης...

Στα plus το άνετο parking!

 

Τυρταίου 39, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 9320155

Ώρες: Τρίτη-Παρασκευή 19:30-00:30, Σάββατο όλη μέρα, Κυριακή 13:30-19:00, Δευτέρα κλειστά.
Μέση τιμή κατ' άτομο: 20€ €

Πηγή: athensmagazine.gr