Μια ιταλική τρατορία στο κέντρο της Αθήνας με φρέσκες πρώτες ύλες από τη Λευκάδα. Το Vezene  βρίσκεται κάτω από τη Μιχαλακοπούλου, μια ανάσα από το Χίλτον και τις πολυώροφες πολυκατοικίες της περιοχής.  Ο χώρος του παραπέμπει σε σύγχρονο μπιστρό: πολύ ξύλο, κλασική μπάρα και μια κάβα που εντυπωσιάζει στο πατάρι.

Ο σεφ Αρης Βεζενές αντιγράφει τον εαυτό του και προσαρμόζει το concept της επιτυχημένης ομώνυμης τρατορίας της Λευκάδας στα αθηναϊκά δεδομένα. Θα χρειαστείτε χρόνο για να διαβάσετε και να αποκρυπτογραφίσετε τον κατάλογο με όλες αυτές τις ονομασίες ξένων αλλαντικών, αλλά μην κομπλάρετε. Το προσωπικό είναι εκεί για να σας βοηθήσει. Για πρώτο επιλέξτε τηγανητές γαριδούλες με μέλι, καραμελωμένο κρεμμύδι, καρύδια πεκάν, πιπέρι και wasabi (καυτερή αλοιφή από ένα είδος χρένου, που χρησιμοποιείται πολύ στη γιαπωνέζικη κουζίνα).  Αντί σαλάτας, προτιμήστε να μοιραστείτε μια πίτσα με καπνιστό βοδινό μπούτι Ισπανίας Cecina και λάδι λευκής τρούφας. Η πίτσα  ψήνεται σε ξυλόφουρνο, άρα όσο πρέπει για να λιώσουν τα υλικά και να καψαλιστεί η ζύμη, παραμένοντας όμως ελαστική. Στα κυρίως πιάτα βγάλτε το άχτι σας: buccatini amatriciana με πανσέτα -μια κλασική ιταλική μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα-, skirt steak από εκλεκτό βοδινό κρέας wagyu, που συνοδεύεται από πατάτες με δεντρολίβανο και μανιτάρια σχάρας, ένα πολύ καλό ριζότο με Cecina και «στριφτά» ζυμαρικά strozzapretti με τριμμένο φουά γκρα και θυμάρι.

Κρασιά τόσο ελληνικά, όσο και από το εξωτερικό. Ο λογαριασμός 35-50 ευρώ το άτομο με κρασί.
Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από τις 19.00 μέχρι και τις 02.00 το πρωί, εκτός Κυριακής. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας επί της Μιχαλακοπούλου, όπου μετά τις 20.00 δεν ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση με παρκόμετρο. Διαθέσιμο είναι και το ιδιωτικό πάρκινγκ του ξενοδοχείου Χίλτον.

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, τηλ.: 210-72.32.002.
Πηγή: gastronomos.gr