To DAL PROFESSORE είναι το εστιατόριο που διδάσκει την ιταλική κουζίνα προτείνοντας γεύσεις αυθεντικά ιταλικές σ’ εκείνους που είναι έτοιμοι να τις δοκιμάσουν.
Με μεγάλη προσοχή και σεβασμό προς τον πελάτη επιλέγονται οι πρώτες ύλες κυρίως εισαγώμενες απο διάφορες περιοχές της Ιταλίας και ανάλογα με το πρόγραμμα φαγητού που σκέφτεται ο ιδιοκτήτης και chef του εστιατορίου Νίκος Δημητροκάλης για το πιάτο μέρας. Ενα μεγάλο μέρος των πρώτων υλών έρχεται απο την Ανκόνα, το Peccorino, το Umberto χωρίς να λείπουν και διάφορα delicatessen προϊόντα όπως το μέλι ακακίας με τρούφα.

 
Η λίστα του κρασιού έχει επιμεληθεί απο τον ιδιοκτήτη σε συνεργασία με επαγγελματίες οινοχόους με εμπειρία στον ιταλικό αμπελώνα και περιλαμβάνει περίπου 30 ετικέτες στο μεγαλύτερο ποσοστό ιταλικές.

Δοκιμάσαμε την γνήσια Μοτσαρέλα μπούφαλο με ντομάτες σχάρας και βασιλικό και βεβαιώνουμε ότι ήταν μια απο τις πιο αυθεντικές μοτσαρέλες που έχουμε μέχρι τώρα γευτεί.

Και επειδή ως λάτρης της ζύμης δεν μπορεί να λείπει απο το τραπέζι μου, το ζυμάρι και τα παράγωγά του, παραγγείλαμε focaccia με παρμεζάνα και τρούφα. Το αγαπημένο ιταλικό ψωμάκι ψημένο στον ξυλόφουρνο ήταν μπροστά μας έτοιμο για να το απολαύσουμε σκέτο όνειρο και  με τη μυρωδιά της τρούφας να αναστατώνει.

Συνεχίσαμε με ένα πιάτο που υπάρχει στον κατάλογο απο την αρχή της λειτουργίας του εστιατορίου γιατί απλά  είναι απο τα best, απο αυτά που οι θαμώνες του εστιατορίου πάντα επιθυμούν και είναι το τέλεια χυλωμένο και νόστιμο Ριζότο  με πορτσίνι αρωματισμένο με τρούφα. Και επειδή θέλαμε και κάτι ακόμα, ζητήσαμε Λαζάνια με κιμά μοσχαρίσιο & μοτσαρέλα αρωματισμένη με βασιλικό σε φοντί τυριού grana padano.
Το σκληρό τυρί της ποικιλίας, σε φοντί έδινε στο πιάτο πικάντικο ύφος που ταίριαζε πολύ γευστικά με το μοσχαρίσιο κιμά.

Η ιταλίδα μαγείρισα έκανε τα θαύματά της στο γλυκό που δοκιμάσαμε, σεμιφρέντο με αμαρέτο και καραμελωμένο αμύγδαλο που με τη βελούδινη υφή του μας προκαλούσε να γευτούμε κι άλλο.

Στο Dal Professore θα πάτε για τη ζεστή ατμόσφαιρα του, το αυθεντικό ιταλικό φαγητό, το διακριτικό service και την πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής.

Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας βράδυ, Σάβ. & μεσημέρι έως 12.30 π.μ. και  Κυριακή μόνο μεσημέρι.

Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου, Μαρούσι
2106149000-1

Πηγή: allrestaurants.gr