Ό,τι λαχταράει η ψυχή σου σε ψάρια και οστρακοειδή και -το σημαντικότερο- σε καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Στην παραλία της πόλης της Σαλαμίνας ή της Κούλουρης, όπως τη λένε οι ντόπιοι, απέναντι από ένα λιμανάκι με ψαροκάικα. Από το λιμάνι στα Παλούκια προχωράμε όλο ευθεία, για περίπου τρεισίμισι χιλιόμετρα, και μόλις περάσουμε το βουνό και ξαναβρούμε τη θάλασσα στο αριστερό μας χέρι, αναζητούμε το μαγαζί στα δεξιά μας.

Κλασική οικογενειακή ψαροταβέρνα που ανακαινίσθηκε πρόσφατα και έχει αποκτήσει πιο μοντέρνο ύφος με ανοιχτό γκρι στους τοίχους και τις καρέκλες. Ευχάριστο περιβάλλον, με θαμώνες που καταλαβαίνεις ότι δεν είναι μόνο πελάτες αλλά και φίλοι και φανατικοί οπαδοί της κουζίνας του μαγαζιού.

Ό,τι λαχταράει η καρδιά μας σε ψαρομεζέδες και φρεσκότατα ψάρια. Ο κυρ Νίκος, πρώην ναυτικός και ψυχή του καταστήματος, είναι από τις 6 το πρωί στο πόδι και ψάχνει φρέσκο ψάρι. Ακόμα και τη ντομάτα διαλέγει με προσοχή, ενώ το καμάρι του στα λαχανικά είναι η πατάτα από τη Σαλαμίνα που είναι νοστιμότατη.

Ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος και εκτός από τα γνωστά ψαρικά περιέχει πολλά είδη που δεν είναι πολύ γνωστά και άλλα που είναι σπάνια. Δοκιμάστε, οπωσδήποτε, ψαρόσουπα. Νόστιμη είναι και η σαρδέλα, γεμιστή με μπουγιουρντί, και πολύ ενδιαφέρον το θράψαλο που το τηγανίζουν με το μελάνι του. Οσο για τα φρέσκα ψάρια γίνονται σε όλες τις εκδοχές, τηγάνι ή σχάρα. Αν είστε του τηγανητού, τα βογγητά ευχαρίστησης από το διπλανό τραπέζι  εγγυώνται για τις κουτσομούρες με σάλτσα ντομάτας, ενώ, αν είστε τυχεροί, θα δοκιμάσετε και τηγανητά αυγά από καλαμάρι, ένα πιάτο εκτός καταλόγου που προσφέρουν κάποιες φορές δωρεάν ως μεζέ.

Ο λογαριασμός Στα 15-20 ευρώ το άτομο.

Απίθανη ποικιλία από 22 ετικέτες ούζου από όλη την Ελλάδα, 7 ετικέτες από τσίπουρα και ένα σπιτικό από τη Λάρισα. Κρασιά θα βρείτε μόνο εμφιαλωμένα μεταξύ των οποίων Βιβλία Χώρα, Βαρέλι Σιγάλα, Μοσχάτο και αρκετά κόκκινα. Μια κάβα φτιαγμένη για μερακλήδες που ξέρουν να πίνουν και να συνοδεύουν το καλό ποτό με καλό φαγητό.
Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί (τότε συγκεντρώνει τους ψαράδες της περιοχής), μέχρι τις 1.30 το βράδυ.

Ακτή Καραϊσκάκη 33, Σαλαμίνα τηλ.: 210-46.55.821, 6972-82.10.14


Πηγή: gastronomos.gr