Στην οδό Πλαταιών ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο ενώνει το παραδοσιακό με το άγνωστο... τη γεύση με τη δημιουργία, τους ανθρώπους μεταξύ τους. Ψηλοτάβανος χώρος, clean ατμόσφαιρα, ανοιχτή κουζίνα, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην προέκταση της δικής σου κουζίνας. Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος του Μαρίνου, ιδιοκτήτη και εμπνευστή της όλης φάσης.

Ένα ήρεμο στέκι, μια μεγάλη κατσαρόλα για όλους, όπου εκτός από φαγητό, μαγειρεύονται ιδέες και αναπτύσσονται φιλίες. Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι ότι στο Rakor μπορείς να καθίσεις και μόνος σου για φαγητό. Γιατί παρέα σου θα γίνει όλο το μαγαζί.

Η κουζίνα είναι ελληνική με μικρές πινελιές που κάνουν ακόμα και ένα απλό κοτόπουλο διαφορετικό. Γιατί το μότο του Μαρίνου είναι ότι το φαγητό δεν πρέπει να είναι βαρετό. Ποιοτικό με σιγουριά, αλλά με χαμηλές τιμές, αν σκεφτείς ότι με δέκα ευρώ τρως σαλάτα και κυρίως πιάτο. Το salad bar είναι self service ενώ οι σούπες ζεστές και κρύες είναι το ατού του καταστήματος. Προτείνουμε σούπα με φινόκιο και σέλερι, που εκτός από πεντανόστιμες είναι απόλυτα υγιεινές και θρεπτικές.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ποτέ δεν θα δοκιμάσεις τα ίδια φαγητά, αφού το μενού αλλάζει καθημερινά. Αν όμως είσαι τυχερός και πετύχεις την ημέρα που φτιάχνουν φαλάφελ, πάρε και για το σπίτι. Κι επειδή είπαμε ότι στο Rakor τα πράγματα αλλάζουν, κάθε Κυριακή δανείζει την κουζίνα του στην ομάδα του Troō Food Liberation για vegan καταστάσεις.
Πλαταιών 10, Κεραμικός, 2117108877
Ωρ. Λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-01.00 (σερβίρει μέχρι τις 23.00), www.rakor-restaurant.gr
Πηγή:downtown.gr