Στο Μεταξουργείο με αύρα από το Μανχάταν

Το ντούο νέων σεφ, Γεωργιάννα Χειλαδάκη και Νίκος Ρούσσος σε υποδέχεται στο απίστευτο σκηνικό του Μεταξουργείου, στη γωνία δύο πεζόδρομων, ανάμεσα σε θέατρα, γκαλερί, νεοκλασικά και λοφτ.

Το μαγαζί είναι μικρής χωρητικότητας, μία μπουτίκ στο ανώγι με τραπέζια των δύο και των τεσσάρων, συνολικά για 30 άτομα, και μία πριβέ τραπεζαρία στο κατώι για 14 άτομα. Το ανώγι του νεοκλασικού, με τζαμαρία παντού τριγύρω και φωτισμένα τα περιβάλλοντα κτίρια, μοιάζει με γέφυρα πλοίου.

Το φαγητό είναι η κουζίνα που περιμένεις σε οποιοδήποτε ακριβό εστιατόριο οπουδήποτε στον κόσμο: άριστη τεχνικά και ενίοτε εντυπωσιακή ενίοτε.

Το μενού ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες, ενώ εμβόλιμα μπαίνουν και κάποιες επιπλέον δημιουργικές ιδέες. Ακριβές πρώτες ύλες (καβούρι, σολομός, φουά γκρα, φιλέτα μόσχου κλπ), που ακολουθούν την εποχικότητα.

Οι τιμές είναι τσουχτερές. Τα πρώτα πιάτα είναι περίπου στα 25 € , τα κυρίως στα 35 €, 12 - 15 € τα γλυκά. Για δύο άτομα, κομπλέ με κρασί, υπολογίστε περί τα 200 ευρώ. Επιλέξτε το λοιπόν για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Το funky gourmet είναι από τα λίγα αθηναϊκά ρεστοράν που έχουν μπάρμαν. Επόμενο είναι λοιπόν τα κοκτέιλ του να είναι εξαιρετικά. Η λίστα κρασιών είναι συμπαθής, με λογικές τιμές, αλλά ασύμμετρη: ο ελληνικός αμπελώνας υποεκπροσωπείται, ενώ περιέχει φθηνά ισπανικά κρασιά. Προσφέρονται καλές επιλογές σε ποτήρι (ακριβά όμως).

Επιπλέον πληροφορίες Η μουσική: διαρκής, δυνατή, ποικίλη. Υπάρχει πάρκινγκ ένα στενό πιο κάτω, με το οποίο συνεργάζονται. Με το μετρό εξυπηρετούν οι στάσεις Κεραμεικός (μπλε γραμμή) και Μεταξουργείο (κόκκινη γραμμή), με τον ηλεκτρικό θα κατεβείτε στο Θησείο. Το κάπνισμα απαγορεύεται εντός της αίθουσας, αλλά υπάρχει εσωτερική αυλή για τους καπνιστές. Ανοιχτά από Τρίτη έως και Σάββατο, 8.30 μ.μ.-12.00 π.μ.

Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, τηλ.: 210-52.42.727.

Πηγή: gastronomos.gr