Ένα all day στέκι στο κέντρο της Αθήνας με νόστιμη, βιολογική κουζίνα. Η θέση Στο κέντρο της Αθήνας, χαμηλά στην οδό Ακαδημίας, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος.
 
Η ατμόσφαιρα
Στο εσωτερικό, η μικρή σάλα είναι χαριτωμένη και... φιλική προς τον επισκέπτη. Στο χώρο βλέπουμε συχνά μοναχικούς θαμώνες που θέλουν να διαβάσουν εν ηρεμία την εφημερίδα τους απολαμβάνοντας έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, αλλά και μικρές παρέες που θέλουν να απομακρυνθούν λίγο από τη φασαρία του κέντρου. Σε ανοιχτές αποχρώσεις οι τοίχοι, στολισμένοι με μια όμορφη κατασκευή που θυμίζει κορμό δέντρων. Ακόμα και ο εξωτερικός χώρος με τα λίγα τραπεζάκια είναι όμορφος και στολισμένος με γλάστρες και ένα μικρό μπαράκι για ένα βιαστικό καφέ.
 
Το φαγητό
Όλα τα φαγητά του καταλόγου φτιάχνονται με πρώτες ύλες βιολογικής παραγωγής. Το ίδιο ισχύει ακόμα και για το πιπέρι ή τα άλλα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται. Εντυπωσιακή η σαλάτα με τα ανάμειχτα λαχανικά, το βασιλικό και το ψητό χαλούμι αλλά και η φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας. Δεν επιλέξαμε τα κλασικά ψητά του καταλόγου για να δοκιμάσουμε τα πιάτα ημέρας που βγαίνουν καθημερινά γύρω στις 12 το μεσημέρι. Τα κολοκύθια με πατάτες γιαχνί ήταν ένα καλοφτιαγμένο πιάτο και εκεί φάνηκε η σημασία της καλής πρώτης ύλης που μπορεί να απογειώσει γευστικά έναν τόσο απλό και συνηθισμένο συνδυασμό. Εξίσου καλό ήταν το μοσχαράκι με τη γλυκιά σάλτσα από goji berry. Πολύ καλά ψημένο ήταν το χοιρινό με καραμελώμενα καρότα αλλά και ο σολομός με σάλτσα λουΐζας και ξύσμα λεμονιού. Στα δύο τελευταία οι σάλτσες ήταν πολύ διακριτικές. Να μην ξεχάσω την κοτόπιτα που είναι νοστιμότατη, μεγάλη σαν μερίδα και κυρίως γεμάτη με κρέας, αντίθετα από τις περισσότερες του εμπορίου. Πολύ ωραίο και το ζυμωτό ψωμί που φτιάχνουν οι ίδιοι.
 
Ο λογαριασμός
Περίπου 12-15 ευρώ το άτομο χωρίς τα ποτά.
 
Η κάβα
Μια πολύ αυστηρή επιλογή που περιλαμβάνει 10 εμφιαλωμένα βιολογικά κρασιά, ενώ υπάρχει και χύμα κρασί από τη Λήμνο.
 
Επιπλέον πληροφορίες
Όλη την ημέρα σερβίρεται καφές, τσάι, φρέσκοι χυμοί και ενεργειακά ροφήματα, όλα βιολογικά. Ανοιχτά από τις 10 π.μ. (για καφέ). Στις 12 μ.μ. βγαίνουν τα πιάτα ημέρας και στις 6 μ.μ. κλείνει η κουζίνα αλλά και το μαγαζί.
 
 
Ακαδημίας 84, Αθήνα, τηλ.: 210-28.10.026.


Πηγή: gastronomos.gr