Μια ολόκληρη σειρά καινούργια πιάτα που έρχονται από τον "σκληρό" πυρήνα της κρητικής κουζίνας... πρόσθεσε στο μενού του το "Τόπος Γεύσης Κρήτη" -τολμηρός συνδυασμός με το μοντέρνο ντεκόρ, που διασκεδάζεται από τους πίνακες του κρητικού ζωγράφου Μπότη Θαλασσινού με σκηνές από την αγροτική ζωή. Ο Στέλιος Αυγερινός από τις Μοίρες, μαγειρεύει ένα μελωμένο ρεβιθοπίλαφο, γευστικότατες αγκινάρες με στάκα, εξαιρετικό κουνέλι με δεντρολίβανο και κατορθώνει, αυτήν την εποχή που τα σωστά χόρτα δεν έχουν βγει ακόμα, να δώσει στα τσιγαριστά χόρτα, άρωμα και ένταση. Οι γεμιστοί κολοκυθανθοί ήλθαν μάλλον λιωμένοι και χωρίς αρώματα και οι ρεβιθοκεφτέδες και τα τυροζούλια (τυροκροκέτες), αν και είχαν σωστό τηγάνι ήταν κάπως στεγνοί, αλλά οι Ανωγειανές χειροποίητες μακαρούνες σε ζουμί από ζυγούρι και ο πετεινός με μπάμιες ήταν αυθεντική Κρήτη. Σέρβις γρήγορο και ευγενικό, μαντινάδες και κεράσματα με ρακή, σε ένα έντιμο και value for money κρητικό εστιατόριο.

Ευαγγελιστρίας 13, Νέα Ερυθραία, 2106250345. Τιμή: € 22-26.


Πηγή: athinorama.gr