Η μόδα της Κρητικής κουζίνας, τελικά μόνο μόδα δεν είναι. Τα εστιατόρια αυτού του τύπου δεν άνοιξαν για να ξανακλείσουν, μόλις περάσει η μπογιά τους. Συνεχίζουν να ανοίγουν και να αποδεικνύουν ότι η Κρητική κουζίνα αναγνωρίζεται ως βάση της ισορροπημένης διατροφής που μάλιστα δεν υπολείπεται σε νοστιμιά.

Η μόδα της Κρητικής κουζίνας, τελικά μόνο μόδα δεν είναι. Τα εστιατόρια αυτού του τύπου δεν άνοιξαν για να ξανακλείσουν, μόλις περάσει η μπογιά τους. Συνεχίζουν να ανοίγουν και να αποδεικνύουν ότι η Κρητική κουζίνα αναγνωρίζεται ως βάση της ισορροπημένης διατροφής που μάλιστα δεν υπολείπεται σε νοστιμιά.

Από το Remy

Περνώντας από την πολυσύχναστη οδό Περικλέους στο κέντρο του Χολαργού, αποκλείεται να μην προσέξει κανείς τη νέα γαστρονομική πρόταση, που αγγίζει τα όρια της «υπερπαραγωγής» και ακούει στο όνομα «Μπιφτεκάαατσι». Μπαίνοντας κανείς χάνεται στο μεγάλο χώρο της σάλας που αποτελείται από τον ημιυπαίθριο και τον εσωτερικό χώρο. Τα χρώματα γήινα και ζεστά, τα υλικά ξύλο, τούβλο και πάλι ξύλο.

Οι επιλογές στον κατάλογο πολλές. Από τα πρώτα δοκιμάσαμε κλασσικές Κρητικές γεύσεις, όπως το Σφακιανό σύγλινο με αυγά στραπατσάδα (€6,90) το οποίο είχε άρωμα μεσημεριού στην πλατεία του χωριού. Οι τηγανιτοί κολοκυθοανθοί με γέμιση τυροζούλη (€6,00), είχαν πρωτότυπη γεύση και ήταν σωστά τηγανισμένοι, άνευ της ενοχλητικής τηγανισμένης λαδίλας. Η κουκουβάγια με ξινομυζήθρα και ντομάτα ή αλλιώς ντάκος (€5,50), έχανε σε ένταση και η ντομάτα ήταν αρκετά άνοστη. Την έσωζε ίσως το καλής ποιότητας τυρί. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι πατάτες χωριάτικες στο τηγάνι με στάκα (€3,40). Πατάτες χοντρά κομμένες, με τη φλούδα τους, ωραία τηγανισμένες και απογειωμένες από την υπέροχη στάκα που τις συνόδευε. Η απλότητα στο μεγαλείο της!

Τα κυρίως ήταν μια αντάξια συνέχεια των πρώτων πιάτων. Τα λουκάνικα Ρεθύμνου (€5,50) έδιναν την αίσθηση ότι τρως απάκι καλής ποιότητας μεταμφιεσμένο σε  λουκάνικο. Όμως το πραγματικό ποίημα ήταν η Ανωγειανή μακαρονάδα με ζωμό κρέατος και μυζήθρα (€6,50). Ένιωσα πως γύρισα στο χωριό των παιδικών μου χρόνων, με τη γιαγιά Χριστίνα να ζωντανεύει μέσα από αυτή τη ζεστή και οικεία γεύση. Την προτείνω ανεπιφύλακτα. Τα παϊδάκια (€10,50 η μερίδα) ήταν άψογα ψημένα, με καθαρά και ζουμερά κομμάτια κρέατος.

Το σέρβις ήταν γρήγορο και ευγενικό, παρ’ ότι το μαγαζί ήταν γεμάτο. Η λίστα κρασιού είχε ελλείψεις, ενώ το χύμα κόκκινο κρασί που δοκιμάσαμε καλό θα ήταν να αντικατασταθεί σύντομα, γιατί χαλάει την πολύ καλή, κατά τα άλλα εικόνα του μαγαζιού.

Το «Μπιφτεκάαατσι» με τα €20 περίπου το άτομο, χωρίς κρασί, μπορεί να αποτελέσει μια ποιοτική καθημερινή επιλογή. Η σχέση ποιότητας – τιμής σε αυτό το εστιατόριο είναι από τις καλύτερες που έχω συναντήσει. Ο Ζωνιανός μάγειράς και ο Ανωγειανός ιδιοκτήτης, έχουν καταφέρει να φυσήξουν ένα δυνατό άνεμο που κουβάλησε το άρωμα της Κρήτης στο Χολαργό. Αν θέλετε να το μυρίσετε κι εσείς, δεν έχετε παρά να κάνετε την κράτησή σας και να ανηφορίσετε στο Χολαργό.

«Μπιφτεκάαατσι» Περικλέους 39, Χολαργός , Τηλ. 2106560680



Πηγή: Gourmed.gr