Στο ημιυπόγειο της Σπευσίππου ο Μπουλιάνι μαγειρεύει ό,τι τραβάει η (ιταλική) ψυχή του. Στη μικρή σάλα μια ντουζίνα τραπέζια όλα κι όλα, κι όλα γεμάτα. Μέχρι να ετοιμαστεί το μενού, δοκιμάστε ένα ποτήρι Cocchi Americano με σόδα και πάγο. Μικρό το μενού, γκουρμέ, με ψυχή διαρθρωμένο, μια συνισταμένη των καταβολών του σεφ, της εμπειρίας του, της πολυετούς παραμονής του στην Ελλάδα. Εξ ου και τα φασόλια Πρεσπών στην τερίνα μόσχου, το αυγολέμονο στη μανιταρόσουπα, το πρόβειο γιαούρτι στα λεπτά αμπελοφάσουλα που συνοδεύουν τη μους μπακαλιάρου.

Δοκιμάστε επίσης το κάλλιστο ριζότο: μαγειρεμένο σε ένα απίστευτο ζουμί κρέατος και κόκκινο κρασί, ζουμερό, σαν πηχτή σούπα, γαρνιρισμένο με τρία μικρά λουκάνικα φτιαγμένα κατά παραγγελία για το μαγαζί, «φρεσκαρισμένο» με γκρεμολάτα από σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και δεντρολίβανο. Γευστικό το ψαρονέφρι με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα πικρής σοκολάτας.

Η λίστα μικρή με έμφαση σε καλά κρασιά της γείτονος. Συνοδεύστε το μενού σας με λευκό Pinot Grigio DOC της Bidoli.

Το εστιατόριο είναι ανοιχτό Δευτέρα-Σάββατο. Πέμπτη-Σάββατο και τα μεσημέρια. Ο σεφ πειραματίζεται διαρκώς και προσθαφαιρεί πιάτα στο μενού.

Επομένως, ενδέχεται να μην βρείτε κάποια από αυτά τα πιάτα, όμως τολμώ να πω πως θα βρείτε σίγουρα άλλα εξίσου ενδιαφέροντα.


Σπευσίππου 8, Κολωνάκι, τηλ.: 210-72.47.180.


Πηγή: gastronomos.gr