”Καπνισμένο τσικάλι” ένα πατροπαράδοτο Κρητικό μαγειρειό. Ο Αλέξανδρος Μιχελουδάκης -και ο γιός του Γιάννης φυσικά, είναι η ψυχή και ήχος του χώρου. Ήρθε στην Αθήνα από την Κρήτη για σπουδές και παράλληλα έπαιζε λύρα, όμως η αγάπη του για την Κρήτη και το καλό παραδοσιακό Κρητικό φαΐ τον έκαναν να δημιουργήσει το ”Καπνισμένο τσικάλι”. Η Κρητική φιλοξενία γνωστή σε όλους μας σε κατακλύζει με την πρώτη επαφή.

Οι επιλογές πολλές και λαχταριστές. Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Τι προτείνουμε; Χοχλιούς μπουρμπουριστούς γιατί που αλλού θα φάτε χοχλιούς εκτός από το ”Καπνισμένο τσικάλι”;

Πατάτα λαδορίγανη, καλτσούνια Ρεθυμνιώτικα και τον ξακουστό πια Κρητικό ντάκο. Τα Κρητικομαγειρέματα τελειωμό δεν έχουν! Αρνί μπούτι αντικριστό οφτό, Κοντοσούβλι λαιμός χοιρινός και άλλα πολλά συνθέτουν την πλούσια κουζίνα του τσικαλιού…

Το φαγητό σας θα συντροφεύσει το γνήσιο Κρητικό κρασί ή η παραδοσιακή τσικουδιά! Τέλος, για επιδόρπιο, χαλβά σιμιγδαλένιο και τραγούδια από τον ίδιο τον Αλέξανδρο Μιχελουδάκη θα σας κάνει να μεταφερθείτε νοητά στο ομορφότερο νησί της Μεσογείου, την Κρήτη.

Πιάτα
-Της Ώρας
-Μαγειρευτά
-Νηστίσιμα
-Διαίτης
-Υποαλλεργικά Πιάτα

Checklist
-Take Away
-Τζάκι
-Στρογγυλό Τραπέζι
-Parking - Ιδιωτικό
-Συνεστιάσεις

Κουζίνα              Τοπική Ελληνική, Κρητική
Τύπος χώρου         Ταβέρνα
Περιβάλλον         Παραδοσιακό, Άνετο, Ζωντανή Μουσική
Μουσική              Κρητική
Ωρές λειτουργίας     Δευ-Κυρ: 13:00-01:00
Μέση κατανάλωση      20€ - 25€
Τρόποι πληρωμής      Μετρητά, Τιμολόγιο, Visa, Mastercard

Λεωφόρος Λαυρίου 43, 15351, Κάντζα

Πηγή: greekeat.gr