Άφιξη που μιλάει... άψογα ιταλικά και προσφέρει κλασικές συνταγές με ολόφρεσκα υλικά, σε νεανικό περιβάλλον και πολύ προσιτές τιμές.
Το ολοκαίνουριο γευστικό μυστικό της Ν. φιλαδέλφειας, το Pasta Bar, είναι εμπνευσμένο από τα κλασικά deli της Ν. Υόρκης και από το Atelier του Γάλλου chef Joel Robuchon στο Λονδίνο, όπου η κουζίνα περιβάλλεται από μια μπάρα, στην οποία μπορεί κανείς να γευματίσει ενώ παρακολουθεί τους chefs να δημιουργούν.

Πρόκειται για ένα «μαγαζί της γειτονιάς» που
ασπάζεται τη θεώρηση της φιλικής ατμόσφαιρας, της χαλαρής διάθεσης και της προσωπικής επικοινωνίας.

Στα ελάχιστα τραπέζια του, που το καλοκαίρι ξεχύνονται και στο πεζόδρομο, μπορείς να δοκιμάσεις φρέσκια ή ξηρή πάστα, ravioli, gnocchi σπιτικά και μακαρόνια χωρίς γλουτένη. Θα τα συνδυάσεις με κάποια από τις 15 υπέροχες σάλτσες, οι οποίες δημιουργούνται μπροστά σου με αγνά υλικά -μερικές απευθύνονται σε χορτοφάγους- και θα απολαύσεις ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία.

Καθημερινά προετοιμάζονται προσθήκες στο μενού, οι οποίες φιγουράρουν στο μαυροπίνακα της εισόδου. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις π
ράσινη, δροσερή σαλάτα με ξινόμηλα, ψητά καρύδια, σταφίδες, ηλιόσπορο, μανούρι και βινεγκρέτ από χυμό μήλου και μαστιχέλαιο, αλλά και τα φρέσκα ravioli που είναι γεμιστά με μανιτάρια porcini σε κρέμα από Mascarpone με ξύσμα από μοσχολέμονο.

Tip: Τα λαχανικά είναι ολόφρεσκα. Τα κρεατικά και τα αυγά προέρχονται από φάρμες βιολογικής καλλιέργειας που εγγυώνται γεύση στο μέγιστο και πλήρη απουσία αντιβιοτικών.


Δεκελείας 136, Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλ. 213 0055519
Ώρες: Καθημερινά από 13:00
Μέση τιμή κατ' άτομο: €15 € 
Κουζίνα: Ιταλικό εστιατόριο 

Πηγή: athensmagazine.gr