Κρητικό εστιατόριο που μοιάζει σαν σπηλιά 
Στην οδό Δραγατσανίου, στον Πειραιά θα πιείτε τσικουδιές θα φάτε χοχλιούς και θα ακούσετε τις πιο νόστιμες  μαντινάδες. 
Ο χώρος: Λίγο παράδοση αλλά ζεστός, καλοδεχτικός και με προσωπικότητα.

Το φαγητό:  Δοκιμάστε σαλάτα από φρέσκο σταμναγκάθι ωμό, μετά λαδιού κρητικού και με ελίτσες αλλά και βελούδινο ξύγαλο Σητείας. Μετά σειρά έχουν οι πατάτες οι τσικαλάτες (λουκουμαδέ πατάτες τηγανητές κομμένες κυδωνάτες), μαζί με μαραθόπιτα (χειροποίητη πίτα με μάραθο και χόρτα) και αυγά με στάκα (αγνό πρόβειο βούτυρο που γίνεται από την τσίπα του γάλακτος). Ακολούθούν χοχλιοί μπουρμπουριστοί, ψημένοι στο λαδάκι και το ξυδάκι τους, και χοιρινό τσιγαριαστό. (σσ για το τσιγαριαστό είναι που λέει η παράδοση πως είναι τόσο νόστιμο που οι κουρήτες τάιζαν τον Δία).

Εγώ τσι Κρητικούς πολύ τους αγαπώ και τσι ρακές επίσης, μα πιο πολύ από την Κρήτη αγαπώ το γαμοπίλαφο, αυτό το θεϊκό πιάτο που αν πετύχει στο κρέας –ζυγούρι–, στο λεμόνι, στο βούτυρο και στο πιλάφι δεν συγκρίνεται η νοστιμιά του.
Ο σεφ Μάκης Τσαγανέας  κάνει μεγάλη τέχνη, τέχνη που θα πλημμυρίσει και τα δεύτερα πιάτα. Οπως και δηποτε δοκιμαστε τον κόκορα κοκκινιστό με σκιουφιχτά (φτιαχτά) μακαρόνια. Τέλος για να κλείσετε ένα αυθεντικό κρητικό δείπνο... Το Ρακόμελο. 

Τις Τρίτες το βράδυ η Σπιναλόγκα έχει live κρητικές βραδιές και ΠΣΚ (από το μεσημέρι) γίνονται μεγάλα γλέντια. Οι ιδιοκτήτες είναι γνωστοί δεξιοτέχνες μουσικοί στο μπουζούκι και στη λύρα, συνεργάτες του Νότη Σφακιανάκη, ο Μανώλης Κονταράτος και ο Γιώργος Βερυδάκης αντίστοιχα, σου εγγυώνται καταπληκτικές μουσικές στιγμές. Όσο για το μεσημέρι, υπάρχει έκπτωση 20% επί του καταλόγου για όσους παίρνουν delivery. Λοιπόν, εγώ αν όχι αυτή την Κυριακή, την άλλη οπωσδήποτε!

Σπιναλόγκα, Δραγατσανίου 36, Πειραιάς. Κατανάλωση/άτομο € 20-25.  Πηγή: athensvoice.gr