Τηγάνια που παίρνουν φωτιά και πιάτα που μπλέκουν έντεχνα την ελληνική και τη γιαπωνέζικη κουζίνα. Στην οδό Χάρητος, μεταξύ Λουκιανού και Πλουτάρχου. Βέρο Κολωνάκι, δηλαδή. Μόλις δείτε την είσοδο του μπουτίκ ξενοδοχείου «Periscope», σταματήστε. Εδώ στεγάζεται το δεύτερο «κουτί» του Πέσκια. Το πρώτο στην Κηφισιά. Η ατμόσφαιρα είναι πολύβουη. κοσμική. χαρούμενη. Γόβες ή all-star, όλα παίζουν, αναλόγως βέβαια και της ώρας, αφού το εστιατόριο λειτουργεί όλη την ημέρα για καφέ, τσιμπολόγημα ή κομπλέ βραδινή έξοδο μετά φαγητού και κρασιού.

Ο σχεδιασμός γνώριμος από το πρώτο «κουτί» (σ.σ. εκείνο της Κηφισιάς): μινιμαλισμός, ράφια με επιλεγμένα τρόφιμα στους τοίχους, που μπορείτε και να αγοράσετε, και ανοιχτή κουζίνα στο βάθος. Εκτός από το εφέ με τις φωτιές, τα κρεμασμένα σκεύη και τη δημιουργική βαβούρα που δημιουργεί, φέρνει και μία εσάνς «τηγανητού» που ίσως σας ενοχλήσει, αν κάθεστε στα εσωτερικά τραπέζια. Εμάς πάλι, όχι. Ίσα-ίσα που μας άνοιξε την όρεξη. Το μενού είναι ίδιο με αυτό της Κηφισιάς. Άρα αν έχετε κάποια αγαπημένα πιάτα, δεν θα απογοητευτείτε.

Εν τάχει, δοκιμαστε το σκουμπρί με ρέβα και μοσχολέμονο που έρχεται στο τραπέζι σε πυρίμαχο σκεύος και καψαλίζεται επί τόπου με φλόγιστρο. Ακόμη, σαγανάκι τυριού με μαρμελάδα λεμόνι, πεϊνιρλί με φουά γκρα (και άλλες πολλές, εναλλακτικές γεμίσεις) και το κλασικό πια «βρώμικο των βορείων προαστίων» που για το εδώ κοινό μετονομάστηκε σε «βρώμικο της πλατείας Μαβίλη». Κι επειδή πού να ξέρετε τι είχε ο σεφ στο μυαλό του την ώρα που βάφτιζε τη μαγειρική έμπνευσή του, δεν είναι τίποτε άλλο από εκλεκτό λουκάνικο με αυγό μελάτο.

Η νέα άφιξη στο μενού και η μεγάλη έκπληξη ήταν ένα λαχταριστό χούμους με τσάτνι κάππαρης και μια σάλτσα γιαπωνέζικων επιρροών, κατά την προσφιλή συνήθεια του Πέσκια να μπλέκει κουλτούρες και υλικά. Γενικώς προτείνουμε μεζεδοκατάσταση. Στην πιο γκουρμέ της εκδοχή, βεβαίως. Αν, όμως, θέλετε κύριο πιάτο, ποντάρετε στο χορταστικό, ζουμερό μπέργκερ ή στον τόνο που έρχεται κόκκινος-κόκκινος, με όλους τους χυμούς του και λίγη από τη διάσημη μελιτζανοσαλάτα του σεφ την οποία «στοκάρει» από το καλοκαίρι.

Ο λογαριασμός θα έρθει γύρω στα 40 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα με κρασί. Pas mal για ένα δείπνο δια χειρός ενός από τους καλύτερους Ελληνες σεφ. Η κάβα προσφέρει ωραίες επιλογές από το διεθνή και εγχώριο αμπελώνα. Αν δυσκολευτείτε να επιλέξετε, ζητήστε τη βοήθεια του σομελιέ. Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτό όλες τις μέρες από τις 7 το πρωί.

Η κουζίνα κλείνει στις 12 το βράδυ. Πάρκινγκ δύσκολο. Χάρητος 22 (εντός του ξενοδοχείου Periscope), Κολωνάκι, τηλ.: 210-72.98.556.

Πηγή: gastronomos.gr