Κεμπάπ, λαχματζούν και πολλές άλλες επιλογές για μυημένους, σε μια έθνικ γευστική περιπλάνηση που ξεκινά από το Χαλάνδρι. Πρόκειται για μια μικρή παραδοσιακή ταβέρνα στο Χαλάνδρι, που ξεκίνησε σερβίροντας καφέ και που αργότερα απέκτησε αδερφάκι με κουζίνα που δεν της λείπει τίποτα.

Το νεότερο μέλος βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Άννας, πάνω σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Χαλανδρίου, ο οποίος έχει διπλό όνομα: Παπανικολή για όσους πηγαίνουν προς Δουκίσσης Πλακεντίας και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου για όσους κινούνται προς τη λεωφόρο Κηφισίας. Η σάλα είναι μεγάλη και άνετη, με πολύ έντονο το έθνικ στοιχείο στη διακόσμηση.

Πέρσες οι ιδιοκτήτες, άλλωστε, όπως και το προσωπικό. Στη θετική πρώτη εντύπωση συμβάλλει και το ότι πολλά τραπέζια είναι γεμάτα με παρέες Αράβων, που καπνίζουν ναργιλέ. Το μενού είναι γραμμένο στα ελληνικά, αλλά παντελώς ακατανόητο για τους μη μυημένους στη συγκεκριμένη κουζίνα.

Ξεκινήστε με κάτι αρκετά οικείο, όπως είναι τα λαχματζούν (πιτούλες με κιμά και μυρωδικά), που εδώ τα σερβίρουν τυλιχτά μέσα σε αλουμινόχαρτο. Είναι αρκετά καυτερά, αλλά πεντανόστιμα. Συνοδεύτε με μπουρανί, ένα δροσερό ντιπ με σπανάκι, γιαούρτι και σκόρδο. Το βαρύ πυροβολικό του μαγαζιού είναι φυσικά το κεμπάπ. Διαλέξτε (τυχαία) ένα πιάτο με δύο είδη κεμπάπ, ένα από αρνίσιο κιμά και ένα από φιλέτο μοσχάρι, πιτούλες, ψητή ντομάτα και κρεμμύδι. Να το συνοδεύσετε με ένα εξαιρετικό ρύζι (σιρίν πολό), αφράτο και μυρωδάτο, με ξύσμα πορτοκαλιού, φιστίκια Αιγίνης και άνηθο. Επίσης νόστιμο είναι το τζεντζέ κεμπάπ, αρνάκι με πλούσια σάλτσα από ντομάτα και λεμόνι, που έρχεται επίσης με ρύζι με σαφράν. Πού χώρος για γλυκό...

Από 15 μέχρι 22 ευρώ το άτομο, με χύμα κρασί.

Ελληνικά κρασιά, εμφιαλωμένα και χύμα, και, φυσικά, αριάνι με δυόσμο, παραδοσιακό ρόφημα από γιαούρτι. Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα.

Στο φαρδύ δρόμο θα βρείτε θέση για το αυτοκίνητο, χωρίς πρόβλημα.

Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο όταν πρόκειται για ναργιλέ.

Κων. Παλαιολόγου 15, Χαλάνδρι, τηλ.: 210-68.17.277.

Πηγή:  gastronomos.gr