Ζεστό ψημένο ψωμί, νόστιμη φάβα και μια σέσουλα με τέλεια τηγανισμένες πατάτες σε ροδέλες... σου ανοίγουν, εκτός από την όρεξη, και την καρδιά. Ζεστή ατμόσφαιρα στην ψηλοτάβανη αίθουσα με το πατάρι και τα παλιά έπιπλα που μετράνε τις δεκαετίες από το ’60.

Η «Οινοθόη» δεν είναι κλασικό μεζεδοπωλείο, αφού εδώ μαγειρεύει η Δήμητρα Παπαϊωάννου (μητέρα του ιδιοκτήτη Σπήλιου Παπαϊωάννου) πραγματικό σπιτικό φαγητό: λεμονάτα γαρδουμπάκια, μικρούτσικοι λαχανοντολμάδες, κοκκινιστό μοσχαράκι τυλιχτό σε μελιτζάνα σε πήλινο γιουβετσάκι και -το hit του μενού- αρωματική ψαρόσουπα με φρέσκο μπακαλιάρο. Όχι ότι ο γόνος καλαμαριού, τα μπαρμπουνάκια, τα κουτσομουράκια και τα μπακαλιαράκια, ανάλαφρα τηγανισμένα, ή οι ζουμερές και νόστιμες ψητές σαρδέλες μάς κακόπεσαν…

Για επιδόρπιο, γλυκό τριαντάφυλλο και περγαμόντο, αφράτη καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι. Κερασμένα για το τέλος μαστίχα, λεμοντσέλο, ρακόμελο ή μοσχάτο κρασί με χαλβά και φρούτο. Τι άλλο να ζητήσεις;   


Κωνσταντινουπόλεως 91, Μοσχάτο, 2104826540. Τιμή: € 12-15.


Πηγή: athinorama.gr