Είναι πολύ γοητευτικό να απολαμβάνεις καλοφτιαγμένη, ρουστίκ ιταλική κουζίνα σε ένα χώρο σύγχρονης αισθητικής, σε ένα νεοκλασικό στου Ψυρρή. Το μινιμαλιστικό λευκό περιβάλλον με τις καρέκλες-icons (σαν λειτουργικά ξυλόγλυπτα με δερμάτινο πλεκτό κάθισμα), τα έργα τέχνης και το μπουκέτο γλόμπων στο ταβάνι σού δίνει σχεδόν την αίσθηση ότι τρως σε γκαλερί.

Ξεκίνησα με τοσκανέζικα καλούδια: προσούτο από αγριογούρουνο και παλαιωμένο πεκορίνο αγγιγμένο ελαφρώς από μέλι. Το καρπάτσιο χταποδιού το βρήκα αρκετά άτονο, αλλά τα ζυμαρικά με κέρδισαν: τόσο τα πλατιά mezze maniche που δεν τα συναντάμε συχνά -εκφραστική παράδοση γραμμένη με ψιλοκομμένο ιταλικό λουκάνικο και κουνουπίδι- όσο και τα πεντανόστιμα maltagliati με guanciale (από χοιρινά μάγουλα), κολοκύθι και κουκουνάρι. Από τα κυρίως πιάτα θα ξεχωρίσω το πολύ καλό χοιρινό φιλέτο σε κρούστα μυρωδικών με καραμελωμένο αχλάδι.   


Σαρρή 18 & Σαχτούρη 2, Ψυρρή, 2103219388. Τιμή: € 34-40.

Πηγή: athinorama.gr