Είναι όντως ωραία η ιδέα του εξαρχειώτικου «Γιάντες» να μας ταξιδέψει γευστικά σε έξι διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Έξι μάγειρες θα φέρουν στη βαλίτσα τους τοπικά υλικά και συνταγές κι έξι οινοπαραγωγοί θα δώσουν τον τοπικό οινικό τόνο. Με τα αφιερωμένα στις τοπικές κουζίνες διήμερα στη Βαλτετσίου να ξεκινούν στις 13 και 14 Δεκεμβρίου από τη Σαντορίνη - την πατρίδα του σεφ του Αλέξανδρου Καρδάση, ετοιμαστείτε για μπακαλιάρο ξελουριαστό, κάπαρη στιφάδο, φάβα, κουνέλι λεμονάτο κι άλλες σπεσιαλιτέ με αύρα… ηφαιστειακή^ και για πρώτη πρόποση με Ασύρτικο και Νυκτέρι ΠΟΠ Σαντορίνη και μαυροτράγανο (Οινοποίηση Χατζηδάκη).

Και σημειώστε στην ατζέντα σας και τον επόμενο προορισμό, την Αργολίδα, στις 20 και 21 του μήνα. Τις συνταγές της βραδιάς θα επιλέξει ο Αντώνης Πανταζής, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ερνέστο» στο Άργος και της ταβέρνας «Πανταζής» στο Κεφαλάρι Άργους, ενώ το οινικό κομμάτι του διημέρου θα έχει μοσχοφίλερο και Αγιωργήτικο από το Κτήμα Σκούρα.


(Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, 2103301369)


Πηγή: athinorama.gr