Για όλους όσοι βαριούνται να μαγειρέψουν παραμονή Χριστουγέννων ή ανήμερα, αντί να... κοσκινίσουν μπορούν να αποταθούν εντελώς ενδεικτικά σε δύο αγαπητά εστιατόρια.
Στις Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, όπου το μενού επιμελείτει η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, το γιορτινό μενού και σήμερα και αύριο θα περιλαμβάνει τα εξής εκπληκτικά:
  • Εκκίνηση με μικρές μπουκιές με τρούφες καπνιστού σολομού, άνηθο και περγαμόντο, σούπα μήλου με στρούντελ καπνιστής ρέγκας, σαλάτα καπνιστής πέστροφας, αρωματικά βότανα και πράσινο πιπέρι
  • Βελουτέ σελινόριζας με μπρουσκέτες με κρέμα λεμονιού και αυγά χρυσής ρέγκας
  • Ριζότο με κάστανα, πορτσίνι και τραγανό προσούτο
  • Γουρουνόπουλο ψητό με χυμό ρόδι, τσάτνεϋ κυδώνι και πουρέ κολοκυθας με πιπερόριζα και πορτοκάλι
  • Ξινοτύρι Φολεγάνδρου με μέλι και ξερά σύκα
  • Σορμπέ λεμόνι με φρούτα του δάσους
  • Σοκολατένιο γλυκό σε τραγανό μπισκότο από ξηρούς καρπούς με σάλτσα εσπρέσο.
Και όλα αυτά με 65 ευρώ το άτομο. 
Στην Καλλίστη, οι καλές σεφ Νίκη Τρέσσου και Ευδοκία Φυλακούρη δεν θα φτιάξουν ξεχωριστό μενού, όμως θα συμπεριλάβουν στο ήδη υπάρχον διάφορα νόστιμα χριστουγεννιάτικα, όπως:
  • Σούπα κολοκύθας
  • Ρολό τυριού με σύκα
  • Τάρτα πράσου με σύγλινο
  • Σαλάτα με καπνιστή γαλοπούλα
  • Χοιρινές κοτολέτες με μους πράσινου μήλου
  • Κουνέλι στιφάδο με ξερά φρούτα
  • Γουρουνόπουλο ρολό με κάστανα και γλυκοπατάτες
Mούρλια ακούγονται όλα. Καλά μας, γευστικά Χριστούγεννα!  
Πηγή: gastronomos.gr