Ιταλική πανδαισία σε ένα καλά κρυμμένο μα φημισμένο εστιατόριο του Αλίμου.

Από την Ποσειδώνος, ανεβαίνετε την Καλαμακίου, στρίβετε στην Ερεχθείου και μετράτε δύο στενά στα αριστερά. Αυτή είναι η Κνωσού. Συνεχίζετε, περνάτε τέσσερα στενά και έχετε φτάσει.

Η μικρή σχετικά σάλα δεν σε εντυπωσιάζει. Λιτή διακόσμηση, λίγα τραπέζια στρωμένα με τραπεζομάντιλα και μια ατμόσφαιρα απλής σπιτικής τραπεζαρίας -αυτό άλλωστε σημαίνει «tinello»- ό,τι δηλαδή συναντάει κανείς σε μια τυπική τρατορία της Ιταλίας. Αν δεν είσαι κολλητός του Στέφανου, του sui generis ιδιοκτήτη, θα νιώσεις ότι μπαίνεις ακάλεστος σε μια οικογενειακή γιορτή - τόσες οι αγκαλιές και τα φιλιά ολόγυρα.

Πίσω απ' όλα βρίσκεται η Ιταλίδα σύζυγος του Στέφανου. Θα αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της, άνευ όρων. Για να ανοίξει η όρεξη, προτιμήστε για αρχή ένα αχνιστό ζωμός με τορτελίνι. Αυθεντική ιταλική έναρξη. Τη σκυτάλη θα πάρουν ένα ριζότο με μελιτζάνα και ένα πιάτο με σιγομαγειρεμένα συκωτάκια με πολέντα, συνοδεία μιας απλής σαλάτας με ρόκα. Περνώντας στα ζυμαρικά, ξεκινήστε με μια συγκλονιστική αστακομακαρονάδα. Σειρά έχουν πολλά ακόμη πιάτα με πάστα (ίσως υπερβολικά πολλά για να καταφέρει ο ουρανίσκος να κάνει τους διαχωρισμούς - όλα βέβαια μικρές μερίδες), από πέστο βασιλικού μέχρι καρμπονάρα με αυγό και σπεκ και από ταλιατέλες με αμύγδαλο και κοτόπουλο μέχρι μια «απλή» ντομάτα - μοτσαρέλα. Τη... γιορτή θα μπορούσε να κλείσει ένα πιάτο με φιλέτο μοσχαριού και ψητό αρνίμε τη συνοδεία του πουρέ.

Extra Info: 35 ευρώ το άτομο με το κρασί.

Η κάβα: Χύμα λευκό ή κόκκινο. Αυτό είναι και το μόνο σας δίλημμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο ανοίγει στις 7 μ.μ., από Τετάρτη μέχρι Κυριακή. Για το πάρκινγκ δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε, σας χωρά όλους.

Πηγή: gastronomos.gr