Ένα παλιό μαγέρικο με ατμόσφαιρα από παλιά ελληνική ταινία. Η θέση Στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, στην οδό Κολοκοτρώνη σχεδόν πίσω από την παλιά Βουλή.
 
Η ατμόσφαιρα Ένα μαγαζί που έχει το άρωμα της παλιάς Αθήνας καθώς λειτουργεί συνεχώς από το 1953, ενώ ο τωρινός ιδιοκτήτης το ανέλαβε το 1973. Η αισθητική του χώρου με τη λαδομπογιά στους τοίχους, τα καρό τραπεζομάντιλα στα τραπέζια, η βιτρίνα με τα φαγητά και η λιτή διακόσμηση παραπέμπει στις ταβέρνες που βλέπουμε στις ελληνικές ταινίες.
 
Το φαγητό Τίμιο και φτηνό φαγητό με συνταγές από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Ο κύριος Κωνσταντίνος, ο ιδιοκτήτης, είναι εκεί κάθε μέρα από τις 5 το πρωί για να πλάσει τον κιμά, να σκαλίσει τις ντομάτες για τα γεμιστά, να καθαρίσει τις πατάτες ή τα φασολάκια το καλοκαίρι. Διότι σε μια ταβέρνα που θέλει να είναι παραδοσιακή δεν μπαίνει προτηγανισμένο φαγητό ούτε κατεψυγμένα φασολάκια, ενώ οι συνταγές είναι όλες δανεισμένες από την παράδοση. Τα γεμιστά που δοκιμάσαμε είναι σπιτικά και νόστιμα ο κιμάς αφράτος και σωστά τηγανισμένος και τα κοκκινιστά με μπόλικη σάλτσα. Το λάδι στη χωριάτικη σαλάτα είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που ζητάει να το φας με λίγο ψωμί. Πολύ σωστά μαγειρεμένα έδειχναν και τα ψαρικά του, ο ριγανάτος γαύρος και η σφυρίδα αλά Σπετσιότα που έκαναν μια διπλανή παρέα να αναστενάζει.
 
Ο λογαριασμός Στα 9€ το άτομο
 
Η κάβα Κρασί χύμα, μερικές μπύρες και αναψυκτικά.
 
Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί μόνο καθημερινές από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.
 
Κολοκοτρώνη 10, Αθήνα, τηλ: 210-32.32.686.


Πηγή: gastronomos.gr