Αλμυρό κέικ

Αλμυρό κέικ

Υλικά

 

  • 1 κεσεδάκι των 200 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό
  • 1 κεσεδάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι τυρί φέτα τριμμένο με το χέρι
  • 3 αβγά
  • 1/4 από το κεσεδάκι σπορέλαιο
  • αλάτι,πιπέρ

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε να ενωθούν.Αν θέλουμε,στα βασικά υλικά της συνταγής,μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον πινελιές για έξτρα γεύση,πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, λίγο μαϊντανό,λουκάνικο σε φετάκια,ελιές ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Αδειάζουμε το  μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 21x11εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με 
αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνεια,περίπου 40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Το κέικ όταν βγει από το φούρνο κάθεται ελαφρά.Πρόκειται για ένα μικρό πεντανόστιμο κέικ,γι’ αυτό καλό είναι να κάνουμε τη διπλή δόση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο