Για το Πασχαλινό τραπέζι. Αλμυρό cheesecake

Για το Πασχαλινό τραπέζι. Αλμυρό cheesecake

Υλικά  

Κρούστα βάσης

  • 60 γραμμάρια παξιμάδι κρίθινο
  • 30 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 50 γραμμάρια  αλατισμένα μπισκότα
  • 45 γραμμάρια αμύγδαλα 
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Τυρί Μείγμα:

  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα με σκόρδο και βότανα 
  • 450 γραμμάρια ανθότυρο 
  • 250 γραμμάρια φέτα 
  • 1 αυγό 
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Ντοματίνια μαριναρισμένα

  • Ντομάτες 300 γραμμάρια κεράσι, κατά το ήμισυ 
  • ¼ φλιτζάνι λάδι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Μια πρέζα ρίγανη

Γαρνίρισμα

  • 2 - 3 Πιπεριές Φλωρίνης 
  • 6 Αγγουράκια πίκλες ή κομματάκια βρασμένο κολοκυθάκι
  • αλάτι, πιπέρι μια πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τα μαρινάρουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.

Τρίβουμε στο multi τα παξιμάδια, μετά τα αλμυρά μπισκότα και τέλος τα αμύγδαλα. Προσθέτοντας και το τρίμμα φρυγανιάς τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Με βρεγμένα χέρια στρώνουμε το μίγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενο  πάτο.

Βάζουμε στο επάνω μέρος του φούρνου την κρούστα βάσης και στο κάτω ράφι τα ντοματίνια. Σε 15 λεπτά βγάζουμε την κρούστα και ψήνουμε τα τοματίνια για 15 λεπτά ακόμα.

Εν τω μεταξύ στο μίξερ χτυπάμε τα τυριά και το αυγό μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Κατόπιν καρυκεύουμε, προσθέτουμε τον άνιθο και ομογενοποιούμε.

Όταν η βάση έχει κρυώσει, στρώνουμε το μείγμα τυριών επάνω της. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Όταν κρυώσει διακοσμούμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε ξεφλουδίσει, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις φέτες το αγγουράκι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και έτοιμοι!!!

Ψύχουμε τουλάχιστον για μία ώρα πριν το σερβίρισμα.

Συνταγή, styling, φωτό: Ivy Liakopoulou

www.kopiaste.info

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο