Καραμελωμένοι ξηροί καρποί για σαλάτες

Καραμελωμένοι ξηροί καρποί για σαλάτες

Η ακατανίκητη γευστική έλξη τους, τους κάνει αναντικατάστατους στις σαλάτες. Λίγοι καραμελωμένοι καρποί πασπαλισμένοι πάνω στο μαρούλι, το κάνουν υπέροχο.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ξηρούς καρπούς (1¾ φλ.) , όπως φουντούκια, καρύδια, φιστίκια ή πεκάν
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Σε μικρό μπολ ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς με το μέλι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τους τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί φροντίζοντας να μην εφάπτονται μεταξύ τους. Ψήνετε τους ξηρούς καρπούς για 7΄, τους βγάζετε από το ταψί και τους βάζετε σε λαδόκολλα. Οι καραμελωμένοι καρποί διατηρούνται πολύ καλά σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο