Έξυπνο snack toast με γαρίδες και σουσάμι

Έξυπνο snack toast με γαρίδες και σουσάμι

Υλικά

για 4 μερίδες

  • 350 γαρίδες με το κέλυφος
  • 1 1/2  κ σ σάλτσα σόγιας soy sauce
  • 4  κ σ φρέσκο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 ασπράδι
  • 1  κ κι τζίτζερ τριμμένο
  • 2 κ σ λευκό κι μαύρο σουσάμι
  • 1 κ κι λάδι από σουσάμι
  • 8 τοστ

Για σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Εκτέλεση

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε γαρίδες που δεν είναι προβρασμένες. Ο λόγος είναι ότι η φυσική ζελατίνη που περιέχουν οι γαρίδες, είναι απαραίτητη.  Χρησιμοποιήστε τις γαρίδες με το κέλυφος  και αφού τις ξεπαγώσετε καθαρίστε τις πλύνετε τις καλά και στραγγίξετε τις καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Ξεπαγώνουμε  καθαρίζουμε και πλένουμε  καλά τις γαρίδες. Τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Τις βάζουμε στο μπολ του μπλέντερ, μαζί με το τριμμένο τζίτζερ, τη σάλτσα σόγιας, το κρεμμύδι, και πολτοποιήστε τις. Σιγουρευόμαστε  ότι έχουν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας  ανακατεύοντας το  καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ασπράδι και ξεκινούμε το μπλέντερ ξανά για 4-6 δευτερόλεπτα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Βάζουμε τα τοστ στο φούρνο για 5-7 λεπτά στους 100 βαθμούς κελσίου,  για να αφαιρέσουμε την υγρασία τους, χωρίς όμως να τα κάνουμε τραγανιστά. Αφαιρούμε την κόρα από τα τοστ και αλείφουμε πάνω, το μείγμα γαρίδας πάχος περίπου 4-7 χιλιοστά. Μετά σε ένα πιάτο, βάζουμε το λευκό και μαύρο σουσάμι. Βάζουμε ένα – ένα τα τοστ αναποδογυρισμένα στο σουσάμι, έτσι ώστε να κολλήσει πάνω στο μείγμα γαρίδας. Δεν πιέζουμε πολύ για να για να μην είναι μεγάλη η ποσότητα από το σουσάμι.

Τα κόβετε σε λωρίδες, το κάθε τοστ σε τέσσερα κομμάτια. Τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: chefstephanos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο