Νachos με τυρί και ντομάτα chilli salsa

Νachos με τυρί και ντομάτα chilli salsa

Τα Nachos,  παραδοσιακά φτιάχνονται με tortilla chips, σερβίρονται με τυρί cheddar και σερβίρονται ζεστά με επικάλυψη από πιπεριές jalapenio κομμένα σε λεπτές φέτες. Υπάρχουν πλέον, πάρα πολλές παραλλαγές, όπου μπορούμε να τα συνδυάσουμε. Λίγες απ’ αυτές είναι:  φασόλια, ελιές, αλλαντικά και το γνωστό παραδοσιακό βοδινό ραγού chilli con carne.

Το μυστικό για την επιτυχία του συγκεκριμένου εδέσματος:
Πρέπει να είναι τραγανιστά τα tortilla chips καλαμποκιού. Για να παραμείνουν τραγανιστά πρέπει να τα διατηρείτε σε δοχείο το οποίο κλείνει αεροστεγώς. Μόλις τα ετοιμάσετε πρέπει να καταναλωθούν, διαφορετικά αν κρυώσουν θα είναι πολύ άγευστα.

Υλικά

για 6 άτομα

1 κούπα τορτίλλα τσιπς

1 φλ ντομάτα chilli «σάλσα»

1 1/2 φλ τυρί τριμμένο (κίτρινο cheddar & mozzarella) 

Εκτέλεση

Σε ένα πυρίμαχο δοχείο βάζουμε  σε στρώσεις τα  τραγανιστά tortilla chips και από πάνω  με ένα κουτάλι,  βάζουμε  από πάνω τη λαχταριστή «σάλσα» ντομάτας και το τριμμένου τυρί.  Κάντε το σε τρείς στρώσεις. Τα ζεσταίνετε σε προθερμασμένο φούρνο 185 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρονται με guacamole και ντομάτα «salsa»

Πηγή: chefstephanos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο